Geros žinios būsimiems vairuotojams: prie vairo galės grįžti netrukus | Kas vyksta Kaune

Geros žinios būsimiems vairuotojams: prie vairo galės grįžti netrukus

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/04/30 18:40
Asociatyvi / „Regitros“ nuotr.

Švelninant karantino sąlygas ir nuo ketvirtadienio leidus mokytis vairuoti motociklus, kitą savaitę žadama spręsti dėl tolesnių atlaisvinimų, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kitą savaitę planuojama svarstyti plačiau atverti vairavimo mokymo galimybes, nes tikrai gauname labai daug paklausimų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.

„Aš esu minėjęs, kad turėtų būti tam tikras bendras požiūris, tai jeigu bus įmanoma įgyvendinti saugumo reikalavimus, tai kitą savaitę tikėtina, kad Vyriausybę priims ir platesnius sprendimus, susijusius su vairavimo mokymu“, – kalbėjo jis.

Nuo ketvirtadienio leidžiama organizuoti jūrininkų ir transporto priemonių A1, A2 ir A kategorijų vairavimo praktinius mokymus. Nuo pirmadienio yra leidžiama laikyti transporto priemonių teorijos ir praktikos egzaminus bei vesti aviacijos praktinius mokymus.

„A kategorija tai yra motociklai, motoroleriai ir puikiai suprantate, kad ten instruktorius ir vairuotojas, kuris mokosi vairuoti, yra netgi ne toje pačioje transporto priemonėje. Tas vairavimas vyksta per atstumą, palaikant radijo ryšį ir čia rizikų nėra kažkokių didelių“, – sakė A. Veryga.

Atvykęs į A1, A2 ir A kategorijų praktinio vairavimo mokymus ar egzaminą, vairuotojas turi turėti asmenines apsaugos priemones – šalmą, alkūnių, kelių, pečių apsaugas, pirštines bei laisvų rankų įrangą, telpančią po šalmu.

Vyresniems nei 60 metų amžiaus arba sergantiems lėtinėmis ligomis žmonėms vairavimo įgūdžių egzaminus bei aviacijos, jūrininkų ir transporto priemonių A1, A2 ir A kategorijų vairavimo praktines pamokas rekomenduojama atidėti.

Vairavimo praktinių mokymų ir egzaminų organizatoriai turės užtikrinti ne mažesnį kaip dviejų metrų atstumą tarp žmonių, į egzaminų ir mokymo patalpas įleisti tik apsaugines kaukes ir vienkartines pirštines dėvinčius lankytojus.

Praktinio vairavimo egzamino metu vairuotojas turės dėvėti jam išduotą naują apsauginę kaukę bei vienkartines pirštines. Įeinant į egzaminavimo ar mokymų patalpas visiems vairuotojams bus matuojama kūno temperatūra, o karščiuojantys ar turintys peršalimo simptomų nebus į jas įleidžiami.

Organizuojant tokius mokymus ir egzaminus būtina laikytis higienos reikalavimų, o pačios transporto priemonės gerai išvėdinamos po kiekvienos paslaugos suteikimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA