Policijos generalinis komisaras: dažniausias karantino pažeidimas – kaukės nedėvėjimas | Kas vyksta Kaune

Policijos generalinis komisaras: dažniausias karantino pažeidimas – kaukės nedėvėjimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį vykusioje Vyriausybės spaudos konferencijoje Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla paskelbė, kokių papildomų priemonių pareigūnai imsis saugumui užtikrinti per artėjantį ilgąjį savaitgalį. R. Požėla taip pat įvardijo, už kokius pažeidimus dažniausiai tenka dalinti protokolus karantino metu.

Kaip nurodė generalinis komisaras, per nepilną mėnesį, kai pareigūnai turi teisę surašyti protokolus už karantino pažeidimus, jau yra surašyta daugiau nei 2200 protokolų. Kai atsirado prievolė dėvėti kaukes, daugiausia žmonių nubausta kaip tik už šį pažeidimą.

„Ką nuosekliai anksčiau akcentavome ir dabar noriu pažymėti, kad protokolas yra kraštutinė priemonė, kai asmuo nesupranta, nesuvokia, nevykdo reikalavimo ir piktybiškai elgiasi. Iš esmės, tik tokiais atvejais surašomas protokolas“, – aiškino R. Požėla.

Daugiausia žmonių sulaukia baudų dėl nustatytos kaukių dėvėjimo tvarkos pažeidimų, tačiau, anot generalinio komisaro, greta to sankcijos taikomos už izoliacijos taisyklių nesilaikymą ir kitus karantino pažeidimus.

Pasiteiravus, kuriuose miestuose savaitgalį policijos kontrolė bus didžiausia, R. Požėla nurodė, kad tai kurorto statusą turintys Neringa, Palanga, Birštonas ir Druskininkai. Taip pat – kurortinės vietovės, kaip Trakai.

„Didžiausias dėmesys bus skiriamas kurortiniams miestams. Kontrolė gali pasireikšti automobilio sustabdymu ir ekipažo narių patikrinimu. Lygiai taip bus tikrinamos ir lankytinų vietų prieigos, ežerai, pažintiniai takai“, – teigė policijos viršininkas.

Policija, priminė jis, pasilieka teisę kontroliuoti ir naudoti prevencines priemones – įspėti gyventojus, kurie nesilaiko tam tikrų reikalavimų. Padidintas pareigūnų ir socialinių partnerių dėmesys iš esmės bus nukreiptas į galimas žmonių susibūrimo vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA