Kuriozas kauniečių šeimoje: kad patektų į namus – melas apie sutrikusią sveikatą | Kas vyksta Kaune

Kuriozas kauniečių šeimoje: kad patektų į namus – melas apie sutrikusią sveikatą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karantino metu specialiosios tarnybos sulaukia išties neįprastų iškvietimų. Štai trečiadienio vakarą ugniagesiai skubėjo į Šilainius, ten vyras šaukėsi pagalbos, mat žmonai galimai sutriko sveikata, o jis negali patekti į butą.

Kaip nurodė priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, balandžio 29 dieną, apie 21.05 val., vyras pranešė, kad jo žmona nukrito namuose, neatsiliepia, neatidaro durų, galimai sutriko sveikata.

Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą Baltijos gatvėje, paaiškėjo, kad moteris vyro neįsileido į namus, todėl jis iškvietė specialiąsias tarnybas.

Situaciją aiškinasi policijos pareigūnai. Jei pasitvirtintų, kad tai melagingas iškvietimas, vyriškiui grėstų didžiulė piniginė bauda.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų; už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

Ragina atkreipti dėmesį į kaimynų elgesį

Policija ragina visus gyventojus atkreipti dėmesį į kaimynystėje gyvenančių žmonių elgesį, o kilus įtarimams – pranešti pareigūnams, rašoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai.

„Karantino metu dauguma žmonių dirba iš namų, daugiau laiko būdami savo gyvenamojoje vietoje, žmonės turi daugiau galimybių stebėti aplinką, kaimynystėje gyvenančių žmonių elgesį ar įpročius.

Jei matote, kad kaimynai nuolat girtuokliauja, kažkurioje vietoje nuolat renkasi įtartinos kompanijos, matote sumuštą kaimyną (-ę) ir žinote, kad jis ar ji dėl tam tikrų priežasčių nesikreipė į policiją, taip pat jei jums kyla bet kokių kitų įtarimų, kviečiu netylėti ir pranešti apie tai policijai, paskambinus tel. 112“, – gyventojus ragina policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Gavusi tokį pranešimą, policija įvertins visas aplinkybes, susisieks su pranešėju, pasitikrins turimą informaciją savo duomenų bazėse. Pasitvirtinus įtarimams, pareigūnai vyks į įvykio vietą, prevenciškai įspės gyventojus, suteiks kitą būtiną informaciją.

Tokia informacija taip pat bus perduota teritoriniam policijos komisariatui, į tai bus atsižvelgta, gavus pakartotinių pranešimų apie įtartiną elgesį ar reaguojant į smurto atvejus.

Nuo smurto nukentėjusiems asmenims, policijos elektroninių paslaugų portale sukurta speciali rubrika, kurioje pateikta visa būtina informacija smurto aukoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA