Skelbiama apie dar vieną mirtį nuo koronaviruso infekcijos Lietuvoje (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skelbiama apie dar vieną mirtį nuo koronaviruso infekcijos Lietuvoje (papildyta)

DELFI, BNS 2020/04/29 13:29
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė pranešė apie mirties atvejį dėl koronaviruso Širvintose. Spaudos konferencijoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė negalėjo patvirtinti, ar tai naujas atvejis.

„Neramią žinią apie 7-ąjį COVID-19 atvejį mūsų rajone seka liūdna žinia, – „Facebook“ rašo Ž. Pinskuvienė.

– Ką tik gautas pranešimas apie tai, kad Širvintų parapijos globos namų gyventojo gyvybė užgeso Vilniaus „Santaros“ klinikose. Nuoširdi užuojauta artimiesiems.“

Iki šiol buvo žinoma, kad dėl infekcijos Lietuvoje mirė 45 asmenys.

Kaip sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, asmuo buvo hospitalizuotas Širvintų parapijos globos namuose, pervežtas į ligoninę, jam nebuvo pasireiškę būdingi COVID-19 simptomai, jis buvo į ligoninę pervežtas dėl kitų simptomų, ligoninėje nustatytas koronavirusas. Pirminiais duomenimis, sąlytį įstaigoje turėjo 35 darbuotojai, gyventojų yra virš 50.

Papildyta 14:57 val.

Kaip praneša BNS, nustatyta, kad Santaros klinikose trečiadienį mirusios moteris mirties priežastis – kitos sveikatos problemos.

„Gavome pranešimą iš Santaros klinikų, bet mirties priežastis yra kita – ne COVID-19, bet asmuo sirgo koronavirusu“, – BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos teigimu, 1930 metais gimusi moteris turėjo ūmių žarnyno problemų.

Trečiadienio duomenimis, Lietuvoje patvirtinti jau 1375 koronaviruso atvejai. Pranešama apie 31 naują koronaviruso atvejį, pasveiko 563 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA