Kauno koronaviruso dienoraštis #24 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #24

Skaitytojų nuotr.

Kiekvieną dieną „Kas vyksta Kaune“ portalą pasiekia ne vienas skaitytojo laiškas, kuriame pasidalinama miestui aktualiomis naujienomis. Šį antradienį kauniečiai pastebėjo ne itin ekologiškus vaizdelius Gailutės gatvėje, o Šarkuvos gatvėje užfiksuota speciali automobilio parkavimo technika. Kauniečiai nesikuklina pasidžiaugti ir gražiomis iniciatyvomis, vieni džiaugėsi plaunamais konteineriais, o kiti pasidalino šokio dienos pasveikinimu.

Rūkstantis dūmelis iš garažo

Skaitytojai pastebėjo, jog Panemunėje, Gailutės gatvės garažų kooperatyve rūksta neaiškūs dūmai. Skaitytojas susirūpino, jog tokia veikla nuodija ne tik aplinką, bet ir aplinkinius gyventojus.

„Gailutės gatvės garažų kooperatyve, nuodija atmosferą ir aplinkinius“, – vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas atkreipė dėmesį į dangų kylančius dūmų debesis.

Sveikinimai šokio dienos proga

Šiandien minima tarptautinė šokio diena, ta proga, Kauno šokių kolektyvas nusprendė visus pasveikinti nuotaikingu šokio vaizdo įrašu. Nors karantino metu susiburti bendram šokiui nevalia, tačiau moterų grupė nusprendė šį iššūkį įveikti apjungiant šokėjų filmuotus šokio judesius į bendrą pasirodymą.

„Visiems linijinių šokių šokėjams ir visam mūsų klubui kasmet ši diena, balandžio 29 – ypatinga, švenčiame su visa šokių bendruomene Tarptautinę šokio dieną. Nors ir karantinas, salėse negalime šokti, bet optimizmo neprarandame ir šokame namuose“, – portalui parašė šokių klubo „Viena Linija“ vadovė, Renata Šalaševičienė.

Didelį automobilį statyti galima visur

Skaitytojus papiktino įmantriai pastatyto automobilio vaizdas daugiabučio kieme. Vairuotojas nepasikuklino ir visureigį pastatė čia pat ant šaligatvio, tuo pačiu užtverdamas šaligatvio praėjimą pėstiesiems.

„Mašinos pastatymas prie Šarkuvos gatvės 8–10 namo“, – pastebėjo skaitytojas Antanas.

Kelių eismo taisyklių (KET) 150.5 punkte nurodoma, jog ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

Primename, kad pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d., sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Parkavimo ypatumai Šarkuvos g. / Skaitytojų nuotr.

Konteineriai plaunami ne tik dėl vaizdo įrašų

Kauniečiai džiūgauja matydami plaunamus ir dezinfekuojamus konteinerius daugiabučių kiemuose. Prieš mėnesį bendrovė „Kauno švara“ pradėjo dažniau dezinfekuoti buitinių atliekų konteinerius, tokiu būdu siekiama sulėtinti virusų plitimo tempus.

Tiesa, anksčiau „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo šiek tiek komišką vaizdą, kai aplink dezinfekuojamą konteinerį lakstė ir operatorius, kuris greičiausiai bandė įamžinti bendrovės darbus, jog galėtų pasidalinti įrašu pranešime visuomenei.

„Tai šaunuoliai ko gero. Malonu regėt. Ne tik klipams skalbia. Operatoriaus aplink matyt nebuvo. Plovėjas dėvėjo kaukę. Darbavosi gana kruopščiai“, – džiaugėsi Šilainiuose gyvenanti skaitytoja.

Plaunami konteineriai / Skaitytojų nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

[galerija kiek=”4″]

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA