Priminimas gyventojams: už atliktą būsto ar automobilio remontą vis dar galima susigrąžinti dalį mokesčių | Kas vyksta Kaune

Priminimas gyventojams: už atliktą būsto ar automobilio remontą vis dar galima susigrąžinti dalį mokesčių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, jog gyventojai vis dar gali susigrąžinti iki 400 eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), jei praėjusiais metais jiems buvo suteiktos būsto, automobilio remonto arba nepilnamečių vaikų priežiūros paslaugos.

Kaip rašoma Kauno AVMI pranešime žiniasklaidai, tai jie gali padaryti deklaravę pajamas naujojo gyventojų pajamų deklaravimo vedlio pagalba.

„Dar prieš prasidedant pajamų deklaravimui Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskričių gyventojai pateikė beveik 2,9 tūkst. pranešimų apie išlaidas (PRC912 forma) norėdami sugrąžinti dalį GPM. Deklaravus pajamas šiems gyventojams sugrįš daugiau nei 265 tūkst. eurų GPM, o tie, kurie pranešimų nepateikė, dar gali tai padaryti deklaruodami pajamas“, – primena Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

VMI atkreipia dėmesį, kad norint susigrąžinti iki 400 eurų sumokėto GPM už atliktas būsto remonto, automobilio remonto ar nepilnamečių vaikų priežiūros paslaugas tik kvito neužteks – gyventojai VMI turi pateikti skenuotą ar fotografuotą sąskaitą faktūrą, PVM sąskaitą faktūrą ar prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitą (FR0508 forma) su paslaugos gavėjo asmens duomenimis. GPM lengvata taip pat negalioja už įsigytas ir naudotas medžiagas ar detales.

Daugiausiai prašymų (69 proc.) Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskrityse pateikė gyventojai, siekiantys susigrąžinti daugiau nei 97 tūkst. eurų GPM už automobilio remonto darbus. 26 proc. prašymų pateikta dėl išlaidų už atliktus pastatų ir kitų statinių apdailos ir bet kokio remonto darbus, 5 proc. – dėl nepilnamečių vaikų priežiūros paslaugos.

Visą aktualią informaciją mokesčių klausimais gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro specialistams telefonu 1882. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA