Patikrinimą surengę inspektoriai pažeidimų nustatė kas ketvirtoje parduotuvėje | Kas vyksta Kaune

Patikrinimą surengę inspektoriai pažeidimų nustatė kas ketvirtoje parduotuvėje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai praėjusią savaitę toliau vykdė neplaninius patikrinimus, kurių metu vertinta, ar visi prekybos subjektai dirba laikydamiesi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytų koronaviruso (COVID-19) infekcijos valdymo priemonių bei rekomendacijų.

Balandžio 22–24 d. VMVT inspektoriai tikrino prekybos centrams („Maxima“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“) (24 %) priklausančias parduotuves, taip pat įvairias kitas maisto produktų parduotuves (70 proc.) bei turgavietes (6 proc.).

Patikros vyko visoje Lietuvoje: tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir regionuose. Iš viso patikrinus 104 prekybos subjektus, 26 proc. jų nustatyta pažeidimų. Daugiausia pažeidimų šį kartą užfiksuota Klaipėdos ir Tauragės regionų maisto parduotuvėse (po 8 atvejus).

Dažniausiai nustatyta pažeidimų, susijusių su darbuotojų sveikata, – prieš darbo pradžią nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, nevertinama jų sveikata, be to, prie įėjimų į kai kurias prekybos vietas vis dar trūko informacijos, atkreipiančios dėmesį į lankytojų asmens higienos laikymosi būtinybę, nebuvo ir skelbimų su įspėjimais apie tai, kad rizikos grupių asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse.

Taip pat užfiksuota ir pavienių pažeidimų atvejų, kai neužtikrinta, kad į prekybos vietas būtų įleidžiami tik apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai ir lankytojai, neribojami pirkėjų ir lankytojų srautai, nesudarytos visos sąlygos tinkamai pirkėjų rankų higienai ir dezinfekcijai, nepakankamas aplinkos ir apsipirkimui naudojamų vežimėlių bei krepšių valymas ir dezinfekavimas ir kt.

VMVT pastebi, kad vertinant pastarųjų apsilankymų prekybos vietose ir balandžio mėnesio pirmųjų savaičių patikrų rezultatus, pastebimai sumažėjo reikšmingų pažeidimų.

Prekybos įmonės daugiau dėmesio skiria pirkėjų naudojamų vežimėlių ir krepšių dezinfekavimui, darbuotojų ir personalo aprūpinimui apsaugos priemonėmis ir kt. Šį kartą nebe užfiksuota pažeidimų dėl savitarnos skyriuose vartojimui paruoštų nefasuotų maisto produktų laikymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA