Rekomendacijos Motinos dienai: eismo ribojimų nebus, bet artimųjų lankyti nepatariama | Kas vyksta Kaune

Rekomendacijos Motinos dienai: eismo ribojimų nebus, bet artimųjų lankyti nepatariama

BNS 2020/04/28 11:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis, artėjant Motinos dienai, teigia, kad laikantis saugumo reikalavimų kapines aplankyti galima, tačiau ragina laikytis rekomendacijos ir savaitgalį nevažiuoti sveikinti mamų.

„Kapai yra viena situacija – laikantis tam tikrų saugumo sąlygų, kad nebūtų masinis antplūdis, taip. O vykti pas mamas kiekvienas pasirinks, bet yra gydytojų, epidemiologų rekomendacija nelankyti, tai tokios rekomendacijos reikia laikytis“, – žurnalistams Seime sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, savaitgalį papildomų judėjimo ribojimų kaip per Velykas imtis neketinama.

„Ribojimų, apribojimų drastiškų nebus, tiesiog tiek policija, tiek kitos struktūros, kurios turi kontroliuoti, kaip laikomasi karantino sąlygų, jos turės, aišku, aktyviau dirbti, bet rekomendacijos išlieka tos pačios“, – teigė S. Skvernelis.

„Jeigu yra galimybė nekeliauti, tai nekeliauti ir, svarbiausia, kad jeigu yra galimybė nebendrauti su savo artimaisiais, kurie yra rizikos grupėse, tai to nedaryti“, – pridūrė jis.

Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, jis galioja iki gegužės 11 dienos.

Karantino metu rekomenduojama būti namuose, išeiti iš jų tik būtinaisiais atvejais, taip pat ir nelankyti vyresnių giminaičių, kuriems koronavirusas yra pavojingiausias.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA