Į Kauną atgabenta beveik 11 tonų apsauginių skafandrų | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atgabenta beveik 11 tonų apsauginių skafandrų

Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Sekmadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs beveik 11 tonų apsauginių skafandrų, kurie turėtų būti pristatyti Kauno klinikoms. Kartu atskraidinta ir 300 tūkst. tamponėlių ėminių ėmimui iš nosies, jie bus perduoti Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad Kauno klinikos yra viena iš penkių valstybės lygio ekstremaliųjų situacijų valstybės operacijų vadovo sprendimu numatytųjų ligoninių, organizuojančių ir koordinuojančių paslaugų teikimą, įskaitant gautų asmens apsaugos priemonių paskirstymą joms priskirtoje teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms.

Kaip rašoma SAM pranešime žiniasklaidai, šįkart gauti apsauginiai skafandrai pagal poreikį keliaus į Kauno, Marijampolės ir Tauragės apskrityse esančias ligonines.

Šios dienos siunta – tai dar viena dalis įvykdyto asmens apsaugos priemonių užsakymo iš Kinijos. Už jų logistiką į Lietuvą atsakinga Susisiekimo ministerija. Jau kone mėnesį Lietuvos oro uostuose reguliariai leidžiasi lėktuvai, atgabenantys asmens apsaugos priemonių siuntas medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19).

Gauti kroviniai paskirstomi 5 šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.

Gautas asmens apsaugos priemones išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA