„Facebook“ skelbia apie naują priešnuodį netikroms koronaviruso naujienoms pažaboti | Kas vyksta Kaune

„Facebook“ skelbia apie naują priešnuodį netikroms koronaviruso naujienoms pažaboti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Socialiniuose tinkluose atsirandant vis daugiau netikros informacijos apie koronavirusą, didžiosios platformos, kaip „Facebook“, imasi žingsnių kurie pristabdytų netikrų faktų plitimą. Nuo šiol vartotojai, kurie kaip nors reagavo į netikrą informaciją apie koronavirusą, galės matyti įrašą, skatinantį apsilankyti patikimų organizacijų puslapiuose.

Kovodama su dezinformacija, įmonė ėmėsi naujų žingsnių, kaip skatinti vartotojus dalintis patikima informaciją.

Jeigu vartotojas kaip nors sureagavo į informaciją, kuri vėliau paaiškėjo neatitinkanti realybės ir buvo panaikinta, „Facebook“ vartotojų naujienų sklaidos kanale (angl. „News Feed“) patalpins specialų įrašą. Šis kvies apsilankyti patikimų institucijų puslapyje bei pasidalinti žinute su savo draugais.

Įrašas prieš netikrą koronaviruso informaciją / „Facebook“ nuotr.

Taip pat socialinis tinklas paskelbė apie naujienų centrą, kuriame visi galės rasti naujausią ir patikimą informaciją apie pandemiją. Jame apsilankyti galite jau dabar spausdami ČIA.

Tokie kompanijos žingsniai yra atsakas į neseniai pasirodžiusius organizacijos „Avaaz“ atradimus, kurie teigia, kad svetainė yra „perpildyta netikros koronaviruso informacijos“.

Kaip skelbė „The Verge“, atliktas tyrimas atkreipia dėmesį į šimtus įrašų, kurie teigė turintys patarimus, kaip išvengti viruso ar jį išsigydyti. Savaime suprantama, šie patarimai yra melagingi ir gali pakenkti sveikatai.

Tačiau „Facebook“ teigė, kad tyrimo kaltinimai yra nepagrįsti. Įmonė daro viską ką gali kovodama su netikra informacija. Anot socialinio tinklo, per pastarąsias savaites jie panaikino virš 100 tūkst. įrašų su netikrais faktais.

„Facebook“ pridūrė, kad ne visada reikia trinti melagingus įrašus. Yra atvejų, kada užtenka perspėjimo apie abejotiną turinio tikrumą. 95 procentai žmonių, jį pamatę, įrašo toliau neskaito.

Socialinių tinklų gigantas jau ne pirmą kartą imasi priemonių perspėti vartotojus dėl netikros informacijos. Prieš keletą metų socialiniame tinkle atsirado naujovė, kuri leido naudotojams patiems pasitikrinti ar jie neseka propagandos puslapių.

Tačiau pastebima, kad tiesioginis perspėjimas, naudojamas dabar, yra efektyvesnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA