Vasaros atostogos Lietuvoje: visiems vietos tikrai neužteks | Kas vyksta Kaune

Vasaros atostogos Lietuvoje: visiems vietos tikrai neužteks

delfi.lt / Edgaras Savickas 2020/04/25 14:20
Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Premjerui Sauliui Skverneliui paraginus gyventojus šią vasarą atostogauti šalies viduje, Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė sako, kad vietos visiems tikrai neužteks.

„Lietuvoje tikrai yra daug gražių vietų: kurortų, regioninių miškų, miestai taip pat nėra visai pažinti. Bet turime suprasti, kad jei visi lietuviai nuspręs atostogauti Lietuvoje, tikrai vietos visiems neužteks.

Kviesčiau tuos, kurie negali keliauti, yra rizikos grupėje, atostogauti Lietuvoje. Taip padėti išsaugoti turizmo verslą“, – antradienį laidoje „Delfi 11“ sakė ji.

Atokesnių vietų paieškos

Laidoje taip pat dalyvavęs portalo pamatykLietuvoje.lt vadovas Arvydas Dotas sakė, kad jo žemėlapyje yra surinkta gausybė informacijos praktiškai apie visas turizmo vietas Lietuvoje.

„Tokių turime apie 4 tūkst. pažymėję žemėlapyje ir vartotojai jas gali rasti. Be lankytinų vietų turime informacijos ir apie maitinimo, pramogų, nakvynės vietas. Visa informacija vienoje vietoje, patogiame žemėlapyje ir lengvai surandama tam, kad kiekvienas žmogus galėtų suplanuoti turiningą laiką kelionėms po Lietuvą“, – pasakojo jis.

A. Dotas dar sakė, kad atsižvelgiant į dabartinę situaciją, rekomenduotų pasinaudoti virtualiomis galimybėmis – elektroniniu būdu aplankyti muziejus, pasivaikščioti po pažintinius takus.

„Kitas akcentas – planuoti dabar, o keliauti vėliau. Kai gyvenimo tempas yra didelis, susiplanuoti kelionę pritrūksta laiko. Pritrūksta laiko pasigilinti į tai, ką ketiname pamatyti, pasigilinti į tų objektų istoriją ir pan. Šiuo metu, turėdami daugiau laiko, galime pasiruošti kelionėms ateityje, kai karantinas pasibaigs.

Jei vis dėlto vėliau norėsite keliauti, rekomenduočiau pasidairyti tokių vietų, kurios nėra masinės. Tai puikiai leidžia padaryti mūsų portalas. Tarp 4 tūkst. lankytinų vietų tikrai galima rasti tokių, kur galbūt būsi ir vienintelis lankytojas arba bent jau nereikės stumdytis su kitais ir jaustis tartum būtum prekybos centre“, – sakė jis.

Lankytinų vietų Lietuvoje žemėlapis / PamatykLietuvoje.lt nuotr.

Gidai laukia sienų atidarymo

Ž. Gavelienė pastebėjo, kad vieniems planuoti patiems viską iki smulkmenų yra malonumas, o kiti nori, kad jais pasirūpintų.

„Taip, Lietuvoje yra gražių vietų, bet žmonės dažnai mėgsta, kai už juos jau yra pagalvota, paplanuota“, – pastebėjo ji.

Komentuodama gidų darbą pandemijos metu Ž. Gavelienė sakė, kad jis labai priklausys nuo to, kada bus atidarytos valstybės sienos.

„Reikėtų įvesti daugiau aiškumo, nuo kada galima tikėtis atidaryti Lietuvos sienas. Tai pagelbėtų ne tik gidams, bet ir kelionių organizatoriams.

Beje, gidai aptarnauja ir lietuvius. Jau yra graži tradicija, kai įmonės samdo gidą prieš vakarienę, parodo savo miestą iš kito kampo“, – sakė pašnekovė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA