Kaunietį pribloškė eilė prie pašto: reikės stovėti visą dieną? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietį pribloškė eilė prie pašto: reikės stovėti visą dieną? (papildyta)

Skaitytojo Deivido nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, kuris atkreipė dėmesį į masinius sambūrius prie pašto. Anot skaitytojo, atsiimti siuntą lygu misijai neįmanoma, nes eilėje laukti tenka pusę dienos. Sudėtinga situacija ir uždarytuose bankų skyriuose – pensininkai negali atsiimti išmokėtų pensijų.

„Norėjau pasiteirauti, kaip atsiimti siuntą dirbančiam žmogui, jei prie pašto reikia laukti pusę dienos eilėje? Kas nustatė tokį darbo grafiką ir taisykles, kad gali užeiti tik vienas žmogus, kai pašte yra kaip minimum 80 kvadratinių metrų plotas, kai žmogui reik garantuoti tik 10 kvadratų.

Kodėl dirba tik viena paštininkė, kai yra trys langeliai, tarp kurių yra saugus 2 metrų tarpas ir ką reikia daryti pašte, kad kas dvi valandas „vėdinti“ patalpas po 15 minučių, kai per ta laiką aptarnaujami vos keli žmonės, bei pašto langai visada praviri!!!

Štai tokia eilė susidaro kiekvieną dieną prie 41–ojo pašto V. Krėvės pr. 97A (Dainava). Ar nereikėtų atsižvelgti į žmonių eilę, bei sugaištą laiką stovint eilėje, kai karantino sąlygos yra sušvelnintos nuo 2020 04 23 ir dauguma žmonių yra dirbantys!!!“, – situacija piktinosi skaitytojas Deividas.

Situacija panaši ir dėl uždarytų bankų

Dar viena „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja aprašė ir liūdnesnę situaciją. Moteriai teko pagelbėti Laisvės alėjoje sutiktam senoliui. „Prie miesto savivaldybės sutiktas senyvo amžiaus vyras mane užkalbino, klausdamas, kur jam rasti „Akropolį“. Nusistebėjau, kad nežino, kur yra šis prekybos centras, bet, pagalvojau, gal žmogus iš rajono atvyko ar kokio miestelio“, – sakė ji.

Pasak moters, žodis po žodžio ji su senoliu išsiaiškino, ko jam reikia tame „Akropolyje“. „Aš jam maždaug parodžiau kryptį, kur eiti ir pasakiau, kad jo be kaukės ten neįleis“, – pasakojo kaunietė. Jis tada ir pasisakė, kad neturi pinigų kaukei nusipirkti, nes negali atsiimti savo pensijos – bankai nedirba. Senolis sakė neturintis banko kortelės, o pensiją visuomet atsiimdavęs banko skyriuje, kuris dabar uždarytas.

„Sakau jam, pasiskambinkite į banką ir susitarsite dėl priėmimo. O jis – tai kad neturiu telefono“, – baisėjosi situacija moteris. Pasirodė, kad vyras gyvena Šančiuose ir neturi ne tik mobilaus, bet ir laidinio telefono, o pensijos negali atsiimti ilgiau, kaip mėnesį, todėl nebeturi visiškai pinigų.

Moteris, sakė, bandžiusi skambinti į „Swedbank“, bet vyras išsigando ir nenorėjo padiktuoti savo asmens kodo. Tada konsultantė patarė jam tiesiog eiti fiziškai į vienintelį šiuo metu Kaune veikiantį „Swedbank“ skyrių Karaliaus Mindaugo pr. 37 ir bandyti tartis dėl asmeninio priėmimo.

„Nežinau, ar tam senoliui pavyko. Bet pasakiau jam, kad laikytųsi ir, kad nuo kitos savaitės veiks jau daugiau skyrių. Toks pozityvus senolis, nepasimetęs, bet matosi, kad labai susijaudinęs, dėl ko labai liūdna, kad žmonės turi išgyventi tokias dramatiškas situacijas“, – pasakojo kaunietė.

Pasak jos, senolis pasisakė, kad sūnus jo gyvena Anglijoje. „Labai kviečiu, jei šalia jūsų gyvena vienišų senyvų žmonių – pasidomėkite šiomis dienomis, ar jiems nieko netrūksta“, – pasakojimą užbaigė skaitytoja.

„Kas vyksta Kaune“ išsiuntė užklausą Lietuvos pašto atstovams, kai gausime komentarą – papildysime.

Pildyta 15:30 val. Lietuvos pašto komentaru

Situaciją komentuoja įmonės Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė:

Kaip šiuo metu dirba Lietuvos pašto skyriai, koks darbo laikas?

Konkrečiai Kauno 41 pašto darbo laikas Pirm.-penk 10.00-18.00, šeštadienį 9.00-13.00. Darbo laikas karantino metu paštuose yra sutrumpintas 1val. per dieną. Daugiau apie kitų paštų skyriaus darbą informacijos galima rasti čia: https://www.post.lt/lt/pagalba/patarimai/svarbi-informacija-karantino-metu

Kaip užtikrinamas klientų ir darbuotojų saugumas?

Suteikiamos asmeninės apsaugos priemonės (pirštinės, respiratoriai), taip pat dezinfekciniai skysčiai rankoms. Pašto patalpos periodiškai vėdinamos, paviršiai valomi dezinfekciniais skysčiais. Į pašto patalpas įleidžiama tik tiek klientų , kiek dirba klientų aptarnavimo specialistų.

Šiame pašto skyriuje, dirba dvi klientų aptarnavimo vietos, siekiant išlaikyti reikiamus atstumus tiek tarp klientų , tiek tarp darbuotojų. Todėl kitiems klientams tenka laukti lauke, tačiau tai yra daroma dėl visų saugumo.

Šiandien dėl Jūsų klausiamo pašto susidariusią eilę daugiausia sudarė senjorai, kurie eina mokėti įmokas. Mes dar kartą raginame, kad senjorai paprašytų už juos tai padaryti savo vaikus, jaunesnius kaimynus. Be to visada savo artimųjų galima paprašyti išmokyti naudotis internetus ir sąskaitas saugiai sumokėti elektroninėse sistemose, neišeinant iš namų.

Kaip sąlygos keisis švelninat karantiną?

Jeigu bus poreikis, bus nebetaikomas darbo laiko trumpinimas, taip pat atsižvelgiant į SAM rekomendacijas švelninami kiti apribojimai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA