Viena seniausių Kauno bibliotekų švęs virtualų gimtadienį: svečiuose – Mesijus | Kas vyksta Kaune

Viena seniausių Kauno bibliotekų švęs virtualų gimtadienį: svečiuose – Mesijus

M. Repečkos nuotr.

Balandžio 24 d. sukanka 95 metai kaip įkurta Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka. Paminėti šią progą biblioteka kviečia virtualiai – klausantis rašytojo, menininko ir atlikėjo, tolimo Vinco Kudirkos giminaičio, Žygimanto Kudirkos autorinių tekstų skaitymų.

Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos pranešime spaudai rašoma, jog šis netradicinis, nuotolinis renginys bus transliuojamas tiesiogiai bibliotekos „Facebook“ puslapyje balandžio 24 d. 19 val. Kauno Vinco Kudirkos biblioteka – viena seniausių viešųjų bibliotekų Lietuvoje. Jos įkūrėjas – pedagogas, muziejininkas, bibliotekininkas Vincas Ruzgas.

V. Kudirkos bibliotekos fasadas / Organizatorių nuotr.

Per savo ilgą gyvavimo laiką biblioteka kraustėsi iš vienų patalpų į kitas, keitėsi, tobulėjo ir tapo tuo, kuo yra dabar – moderniu 23 bibliotekų tinklu, garsėjančiu idėjomis ir inovacijomis: pirmąja ir vienintele mieste Žaisloteka, paplūdimio bibliotekomis miesto pliažuose, žmonių su judėjimo negalia ir senjorų aptarnavimu namuose, skaitymais su šunimi ir kitomis skaitymo skatinimo iniciatyvomis, 3D spausdintuvų įveiklinimu kovai su koronaviruso pandemija ir pan.

Vos tik įkurta 1925 m., biblioteka iškart gavo garbingą Vinco Kudirkos vardą. Tad visai neatsitiktinai skaitytojai kviečiami švęsti klausantis Žygimanto Kudirkos, žmogaus, kurį su V. Kudirka sieja ne tik pavardė, bet ir giminystės ryšiai, kūrybos.

Žygimantas Kudirka, dar žinomas kaip Mesijus, – rašytojas, menininkas ir atlikėjas, dirbantis interaktyviosios poezijos, dirbtinių kalbų ir avangardinio repo srityse.

Žygimantas Kudirka / Organizatorių nuotr.

Jo tekstai dažnai įgauna netikėtus pavidalus: alternatyvios realybės audio gidų, automobilio salonui sukurtų radijo pjesių, įsilaužimų į viešas informavimo priemones ar interaktyvių sprendimų, kai skaitytojas ar klausytojas išbaigti kūrinį turi pats.

Ž. Kudirka yra išleidęs interaktyvios poezijos knygą, septynis muzikos albumus, atlikęs šimtus pasirodymų Lietuvoje ir visame pasaulyje, kuria darbus ir performansus šiuolaikinio meno lauke.

Tiesioginė Žygimanto Kudirkos autorinių tekstų skaitymų transliacija vyks balandžio 24 d., penktadienį, 19 val. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos „Facebook“ puslapyje.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA