Minia kauniečių susirinko į pirmuosius „drive-in“ kino seansus Nemuno saloje | Kas vyksta Kaune

Minia kauniečių susirinko į pirmuosius „drive-in“ kino seansus Nemuno saloje

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą Nemuno saloje prieš kino ekraną išsirikiavo keliasdešimt automobilių – Kaune startavo lauko įvažiuojamojo lauko kino sezonas. Pirmieji automobiliuose po du įsitaisę žiūrovai išvydo Mariaus A. Markevičiaus „Kitą svajonių komandą“ ir Guy Ritchie „Džentelmenus“.

Nors dėl karantino į lauko kiną prie „Žalgirio“ arenos galima buvo važiuoti tik po du žmones, o bilietai atsiėjo kaip pora vietų paklausiausiu laiku įprastame seanse, publikos nuotaika dėl to nė kiek nesubjuro.

Kai kurie automobiliuose susirengė tikrą pikniką su visais privalomais šventinio vakaro atributais, renginyje dalyvavo ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su širdies drauge Loreta Stonkiene.

„Eiti į kiną negalima, bet galima atvažiuoti. Žinoma, kiną galima žiūrėti ir namuose, tačiau to magiško bendrumo jausmo, žiūrint filmus, niekas nepakeis. Šis vakaras Kaunui ypatingas – miesto širdyje, šalia „Žalgirio“ arenos, atidaromas „ŽMONĖS Cinema drive-in“ kino teatras.

Kviečiu visus atšvęsti atidarymą taip, kad jus girdėtų ne tik Aleksotas ir Senamiestis, bet ir Eiguliai, Petrašiūnai, o dar geriau, jei girdės ir Garliava, Karmėlava“, – sveikindamas kauniečius su „drive-in“ kino atidarymu ir kviesdamas kartu signalizuoti sakė kaunietis
žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Vakaras 18.30 val. atidarytas M. A. Markevičiaus juosta „Kita svajonių komanda“ apie legendines 1992 m. olimpines žaidynes Barselonoje, kuriose ką tik nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos krepšininkai iškovojo bronzą ir paliko neišdildomą pėdsaką valstybės bei krepšinio istorijoje.

Vėlyvesnis seansas buvo skirtas vaidybinio kino mėgėjams. Ekraną jau beveik visiškai sutemus nutvieskė naujausias britų režisieriaus G. Ritchie darbas – kriminalinė komedija „Džentelmenai“, kurioje nusifilmavo tokios žvaigždės kaip Matthew McConaughey, Colinas Farrellas ir Hugh Grantas.

Kaip skelbta anksčiau, „drive-in“ kino projektas į kitus miestus plečiasi po sėkmingo starto sostinėje. Pirmieji seansai Nemuno saloje surengti penktadienio vakarą, o kinu iš automobilio kauniečiai galės mėgautis visą vasarą.

„Daugeliui „Žalgirio“ arena siejasi su geromis emocijomis ir turiningomis pramogomis. Todėl ypač džiugina, kad šiuo laikotarpiu „drive-in“ kinas Kaune atsidaro būtent prie „Žalgirio“ arenos. Čia pramogų pasiilgę kauniečiai galės saugiai paįvairinti savo laisvalaikį ir šurmulys po truputį grįš į mūsų miesto širdį“, – savaitės pradžioje minėjo Kauno „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

Kaune rengiamuose kino seansuose filmus žiūrėti galima tik iš automobilio, negalima išlipti ar praverti lango. Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad viename automobilyje negali būti daugiau nei du žmonės – kol kas išimtis netaikoma net ir šeimos nariams.

Siekiant išvengti kontakto galimybės, 13 eurų automobiliui kainuojančiu bilietu svarbu pasirūpinti iš anksto – renginio vietoje bilietais neprekiaujama. Taip pat į seansą nerekomenduojama vykti rizikos grupėms priklausantiems asmenims, visi atvykusieji privalo laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo.

Artimiausių lauko kino seansų repertuarą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA