N. Venckienė išgirdo teismo sprendimą: areštuotų pinigų neatgaus | Kas vyksta Kaune

N. Venckienė išgirdo teismo sprendimą: areštuotų pinigų neatgaus

BNS 2020/04/24 12:09
Neringa Venckienė / „Jūsų Panevėžys“ R. Ančerevičiaus nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė buvusios Seimo narės ir teisėjos Neringos Venckienės skundą dėl Panevėžio apygardos teismo sprendimo areštuoti jai priklausančius pinigus.

Panevėžio teismas kovo 30 dienos nutartimi areštavo iš N. Venckienės 2 tūkst. 341,97 eurų, kurie jai priklausė kaip ekonomikos krizės metu už teisėjos darbą neišmokėtas darbo užmokestis.

Teismas tuomet nusprendė, kad nuosavybės teisės apribojimas buvusios teisėjos ir parlamentarės piniginėms lėšoms reikalingas nukentėjusiųjų civiliniams ieškiniams užtikrinti.

Šį sprendimą apskundusi N. Venckienė prašė jį panaikinti ir teigė, kad jos finansinė padėtis yra sunki, o galimybės įsidarbinti šiuo metu yra apribotos dėl valstybėje paskelbto karantino.

Skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas padarė išvadą, kad dabartinė kaltinamosios sunki finansinė padėtis nepaneigia būtinybės taikyti nuosavybės teisės apribojimą jos piniginėms lėšoms.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

N. Venckienei Panevėžio teismo nagrinėjamoje byloje pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

N. Venckienė šiuos kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Iš JAV pernai lapkričio 6 dieną pargabenta buvusi parlamentarė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą. Kaltinamajai buvo uždėta apykojė, paimti dokumentai.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA