Tiesioginė transliacija: virtualus Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo sezono atidarymas | Kas vyksta Kaune

Tiesioginė transliacija: virtualus Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo sezono atidarymas

Organizatorių nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį, 14 valandą tiesiogiai transliuos zoologijos sodo 82-ojo sezono atidarymą. Tiesioginės transliacijos metu vyks daugelio gyvūnų pristatymai, pristatomi rekonstrukcijos planai.

Lietuvoje įvedus karantiną, zoologijos sodas nuo kovo 13 dienos lankytojams yra uždarytas.

Rengiasi rekonstrukcijos darbams

Rekonstrukcija Kaune įsikūrusiame Lietuvos zoologijos sode prasidės kitąmet, darbus planuojama baigti iki 2023 metų vidurio.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, bus pastatyti nauji voljerai stumbrams, lokiams ir vilkams, lūšims, ūdroms, beždžionėms, gepardams ir kitiems gyvūnams. Išlaikant autentiškumą, bus renovuotas senasis pastatas liūtams, bus pastatytas egzotariumas – šilumamėgiams gyvūnams skirtas pastatas su edukaciniu centru.

Pasibaigus statyboms, vyks paruošiamieji darbai – bus apželdinama teritorija, užpildomi didžiuliai akvaterariumai, į naujus namus atvežama ir juose įkurdinama naujų rūšių gyvūnų.

Renovacijos laikotarpiu zoologijos sodas bus uždarytas lankytojams, tačiau edukacinė veikla tęsis nepertraukiamai.

Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimas finansuojamas ES lėšomis, projekto vertė – 18,3 mln. eurų.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų. 2013 metais dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino Kauno zoologijos sodo, kaip pilnateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA