Prekybos miestelyje „Urmas“ atsidarė beveik visos prekyvietės | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelyje „Urmas“ atsidarė beveik visos prekyvietės

Organizatorių nuotr.

Nuo ketvirtadienio Vyriausybei leidus dirbti visoms parduotuvėms atsidarė ir beveik visos prekyvietės Kauno prekybos miestelyje „Urmas“. Kol kas čia negali veikti tik Bagažinių turgus.

„Sprendimas priimtas šiek tiek anksčiau nei tikėjomės, bet buvo labai lauktas. Vos jam įsigaliojus beveik visos parduotuvės atsidarė jau šiandien, ketvirtadienį. Jei viena kita parduotuvė ir nespėjo to padaryti, atsidarys artimiausiu metu – penktadienį arba savaitgalį. Bet iš esmės galima teigti, kad jau dirba visas prekybos miestelis“, – sakė „Urmo“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Kol kas neveikia tik Bagažinių turgus, nes Vyriausybė dar nedavė leidimo dirbti ne maisto prekių turgavietėms, nurodoma įmonės pranešime spaudai. Kitur galioja apribojimai dėl saugumo: maitinimo įstaigos gamina maistą tik išsinešimui, parduotuvėse ribojami pirkėjų srautai, pardavėjams ir lankytojams privaloma dėvėti kaukes, laikytis nustatytų atstumų. Visose prekybos salėse pirkėjams ir pardavėjams yra dezinfekcinio skysčio.

[galerija kiek=”8″]

Sprendimas leisti dirbti visoms parduotuvėms buvo svarbus ne tik prekiautojams, bet ir pirkėjams. Pasak D. Lengvenienės, žmonėms dabar aktualiausia įsigyti sezoninių, jau prasidedančio šiltojo sezono prekių, kadangi dėl prekybos apribojimų ilgą laiką tai buvo gana sunku padaryti.

„Po to, kai praeitą savaitę buvo leista dirbti parduotuvėms, turinčioms tiesioginį išėjimą į lauką, daugiausia užklausų sulaukdavome dėl pavasarinių drabužių, paspirtukų, grilių, sodo–daržo prekių. Daug domėjosi ir dėl prekių vaikams, dėvėtų rūbų parduotuvių“, – žmonėms aktualiausią produkciją šiuo metu vardijo pašnekovė.

Tai, kad į darbo vietas prekybos miestelyje „Urmas“ jau sugrįžo beveik 6000 darbuotojų, svarbu ne tik pačiam prekybos miesteliui, bet ir visam Kaunui. Tai yra antroji vieta mieste po Kauno klinikų pagal dirbančių žmonių skaičių.

Smulkiajam verslui, kuris sudaro didžiąją „Urmo“ nuomininkų dalį, draudimą dirbti ilgiau kaip mėnesį išgyventi buvo tikrai sunku. Palaikydamas prekybininkus už tą kovo mėnesio dalį, kuomet galiojo karantinas, prekybos miestelis neėmė nuomos mokesčio.

Įvedus karantiną čia veikė tik kiek daugiau nei 10 proc. viso prekybinio ploto – Centrinis Kauno turgus, keletas maisto ir kitų parduotuvių, kurių veikla tuomet buvo leidžiama. Praeitą savaitę leidus prekybą parduotuvėms, turinčioms tiesioginį išėjimą į lauką, duris atvėrė dar 200 parduotuvių. Dabar, leidus dirbti visoms parduotuvėms, veiklą atnaujino arba artimiausiu metu atnaujins visos 2500 prekybos vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA