„Mega“ atnaujina veiklą: visas parduotuves atidaryti tikisi per dvi dienas | Kas vyksta Kaune

„Mega“ atnaujina veiklą: visas parduotuves atidaryti tikisi per dvi dienas

PLC „Mega“ nuot.

Trečiadienį Vyriausybei paskelbus leidimą pradėti veikti visoms parduotuvėms, PLC „Mega“ šiandien atvėrė duris lankytojams. Prekybos centre ir toliau bus laikomasi griežtų saugumo priemonių, tačiau veiklą atnaujinti jau gali visi prekybininkai ir paslaugų teikėjai.

Kaip skelbiama PLC „Mega“ pranešime spaudai, nors didžioji dalis prekybos centro nuomininkų paskelbus karantiną užsidarė, 15 nuomininkų dirbo viso karantino metu – tai „Rimi“ bei mažesnės maisto prekių parduotuvės, vaistinės bei kitos įstaigos, parduodančios pirmos būtinybės prekes arba teikiančios būtinąsias paslaugas.

Sušvelninus karantino reikalavimus, šią savaitę duris jau atvėrė „Senukai“, „Jysk“ bei „Topo centras“.

[susije_video kurie=””]

Nuo ketvirtadienio duris gali atverti visos parduotuvės, tačiau lauko ir vidaus vaikų žaidimų aikštelės, edukacinis pramogų centras „CurioCity“, kitos pramogų ir sveikatingumo bei maitinimo įstaigos dar liks uždarytos iki tolimesnio karantino švelninimo etapo. Tiesa, kaip ir iki šiol, maitinimo įstaigos galės teikti maisto išsinešimui paslaugą.

„Žinia apie karantino švelninimą kiek staigi ir netikėta, todėl šiandien darbą pradėjo tos parduotuvės, kurioms nereikalingas išankstinis pasiruošimas, nereikia užpildyti lentynų ar šaldytuvų sandėliuojamomis atsargomis, kurioms nekilo trukdžių sukviečiant darbuotojų komandas. Pilna apimtimi pagal leidžiamas karantino normas „Mega“, planuojama, pradės veikti iki šeštadienio“ – pranešime cituojama PLC „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

I. Goštautaitė-Gedutė / PLC „Mega“ nuotr.

Ji pastebi, kad nepaisant Vyriausybės leidimo veiklą pradėti prekybos centrams, aukštesni nei anksčiau sanitariniai reikalavimai bus aktualūs dar ilgai. Prieš paskelbiant karantiną, „Megoje“ įrengta moderni oro valymo ozonu įranga.

Pramoninis ozonavimo įrenginys sumontuotas prekybos centro ventiliacijos kameroje, mobilūs ozonatoriai papildomai įrengti prie kiekvieno įėjimo į „Megą“. Ši įranga ozonu sunaikina virusus ir bakterijas ne tik ore, bet ir ant paviršių.

„Ozonas naikina besiveisiančias bakterijas ir virusus tokiose aplinkose, kurios dažnai nematomos ir sunkiai pasiekiamos kitomis priemonėmis. Ozono generatorius gamina dujinį ozoną (O3) – vieną iš stipriausių oksidatorių. Šios dujos reaguoja su įvairiomis biologinės kilmės medžiagomis, esančiomis ore, nusėdusiomis ant sienų, prietaisų ir jas sunaikina“, – aiškina chemijos mokslų daktaras Arvydas Stončius.

„Megoje“ sumontuota ozono įranga / PLC „Mega“ nuot.

Karantino pradžioje su apsaugos bei dezinfekcijos priemonių stygiumi susidūrus Lietuvos gydymo įstaigoms, PLC „Mega“ valdanti bendrovė „Litvalda“ 1000 mobilių dezinfekavimo ozonu aparatų padovanojo ir Lietuvos gydymo įstaigoms.

„Keliame labai aukštus reikalavimus sau, siekiame užtikrinti lankytojų bei darbuotojų saugumą, todėl ne tik vykdysime oficialiai keliamus saugumo reikalavimus, bet ir imsimės papildomų priemonių, tarp jų – apsauginių kaukių dalijimas asmenims, kurie užsimiršę ar dėl kitų priežasčių prekybos centre bus pastebėti be jų. Apie būtinuosius saugumo standartus nuolatos priminsime lankytojams per vietinį radiją, stengsimės valdyti galimus žmonių susibūrimus“, – tikina I. Goštautaitė-Gedutė.

Prie visų įėjimų į PLC „Mega“ galima rasti dezinfekcinio skysčio aparatus, sistemingai papildomai dezinfekuojami visi dažnai liečiami paviršiai.

Vėl pradėjusi veikti PLC „Mega“ dirbs kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo balandžio 25 dienos visos parduotuvės bei paslaugų teikimo vietos veiklą atnaujina ir Kauno „Akropolyje“. Parduotuvės čia lankytojus pasitiks nuo 10 iki 20 val., „Maxima XXX“ – nuo 8 iki 21 val., o restoranai ir pramogų vietos šiuo karantino švelninimo etapu dar nebus atidarytos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA