Lietuvoje patvirtinti dar 28 koronaviruso infekcijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje patvirtinti dar 28 koronaviruso infekcijos atvejai

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 1398 koronaviruso atvejai. Pranešama apie 28 naujus koronaviruso atvejus, pasveiko 399 žmonės.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 23 d. 7.00 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 1398 koronaviruso ligos atvejai.

Per vakar dieną patvirtinti 28 nauji teigiami, taip pat per vakar dieną ištirti 6798 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Iki šiol iš viso ištirtas 83591 ėminys dėl įtariamo koronaviruso. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Koronaviruso tyrimai / Visuomenės informavimo grupės nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 22 d. 19 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtintos 38 mirtys nuo koronaviruso. Pasveikusiųjų skaičius – 399 (iš jų 87 medikai).

NVC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA