Sostinei paskelbus apie baigiamą šildymo sezoną, Kaunas laikosi kitokios pozicijos (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Sostinei paskelbus apie baigiamą šildymo sezoną, Kaunas laikosi kitokios pozicijos (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šalį užplūdus itin šiltiems orams Vilnius nuo penktadienio baigia šildymo sezoną. Tuo tarpu šildymo sezoną Kaune planuojama baigti kitos savaitės pradžioje, tačiau tiksli data dar nėra aiški.

„Šylant orams nutarta paskelbti šildymo sezono pabaigą“, – savivaldybės pranešime teigė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Jis atkreipia dėmesį, kad sprendžiant pagal sinoptikų prognozes artimiausiomis naktimis oro temperatūra dar gali būti žema, tačiau sezoną nuspręsta nutraukti atsižvelgus į šiltėjančią paros vidurkio temperatūrą.

Šildymo sezonas Vilniuje šiemet truko 7 mėnesius, jo pabaiga skelbiama sulaukus šiltų orų. Pasak pranešimo, nuo penktadienio Vilniuje šildymas bus pradedamas išjungti sostinės daugiabučiuose ir administraciniuose pastatuose, veikiančiuose bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Kaip buvo rašyta seniau, Kauno darželiuose ir mokyklose šildymo sezonas baigtas balandžio 8 dieną, o dėl visų pastatų sprendimas kol kas nepriimtas.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno energijos atstovais paaiškėjo, kad sprendimą dėl šildymo sezono pabaigos priims miesto savivaldybė.

Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjo Raimundo Endrikio teigimu, šildymo sezoną Kaune planuojama baigti kitos savaitės pradžioje. Kaip ir ankstesniais sezonais, šildymas atskiruose daugiabučiuose namuose gali būti nutraukiamas ir anksčiau daugumos gyventojų sutarimu.

„Kas vysta Kaune“ primena, kad šildymo sezono pabaiga įprastai skelbiama, kai vidutinė oro temperatūra tris paras iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Nors teisinėje bazėje šios nuostatos nebeliko, miestai toliau vadovaujasi objektyviais temperatūros duomenimis kaip gairėmis sprendimui priimti.

Pernai radiatoriai Kauno daugiabučiuose ir įstaigose atvėso balandžio 23 d., 2018 m. šildymo sezonas baigtas balandžio 11 d., o 2017 m. – tik gegužės 3 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA