Įsibėgėja naujosios Kauno ledo arenos statybos | Kas vyksta Kaune

Įsibėgėja naujosios Kauno ledo arenos statybos

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Pasaulyje siaučianti koronaviruso pandemija gerokai įšaldė daugumą veiklų. Vis dėlto statybų sektoriuje nemaža dalis projektų sėkmingai tęsiasi. Vienas jų – Kaune kylanti nauja ledo arena. 7,5 tūkst. kv. metrų ploto žiemos sporto centrą planuojama atidaryti kitų metų pradžioje.

Pakreipė upės vagą

Greta „Girstučio“ komplekso statoma arena išsiskirs moderniu, specialiai tokio tipo erdvėms pritaikytu interjeru. Kaip nurodoma Kauno savivaldybės pranešime spaudai, čia bus įrengtos dvi ledo aikštės: viena skirta treniruotėms, o kita – varžyboms – tiek ledo ritulio, tiek ir dailiojo čiuožimo. Tribūnose tilps apie 500 žiūrovų.

Praėjusių metų pabaigoje pasirašius rangos darbų sutartį su bendrove „Autokausta“, pirmiausia buvo pasirūpinta po žeme tekančio Gričiupio upelio perkėlimu. Po būsimo pastato teritorija besidriekusi vaga „patraukta“ šiek tiek atokiau.

Darbai įsibėgėja

„Šiai dienai sunaudota daugiau kaip 3 tūkst. kubinių metrų betono, statybvietėje darbuojasi 70 darbininkų. Džiaugiamės, kad betonavimo etapas po truputį juda į pabaigą ir dabar pradėjome montuoti stogo konstrukciją laikysiančias kolonas, taip pat įrenginėjame tribūnų gelžbetonines monolitines konstrukcijas“ , – vykstančius darbus detalizavo bendrovės „Autokausta“ projekto vadovas Audrius Pakėnas.

Pasak jo, arenos stogą tikimasi uždengti dar šią vasarą, tuomet prasidės išorės ir vidaus apdailos darbai. Šiuo metu įrengiami ir geoterminio šildymo gręžiniai, tad pastatas bus draugiškas aplinkai.

„Norime labai padėkoti aplinkinių namų gyventojams už supratingumą ir apgailestaujame dėl jiems tekusių išbandymų. Iš tiesų kai kuriuos darbus reikėjo atlikti nepertraukiamai, tad ne kartą triukšmo lygis buvo gerokai padidėjęs ir nakties metu“, – teigė A. Pakėnas.

Modernus pastatas

Pastato išorėje ir viduje dominuos dvi medžiagos – betonas ir klijuota mediena. Toks derinys patraukliai kontrastuos bendrame interjero kontekste ir suteiks vizualinį šiltumo įspūdį, o taip pat prisidės prie energetinio efektyvumo.

Dar vienas akcentas, kurį išvys į areną atėję žiūrovai – stogo konstrukcijos santvaros ir ilgos medinės sijos iš klijuoto medžio. Tokios konstrukcijos pasižymi ne tik estetiška išvaizda, bet ir patvarumu. Jos dažnai pasitelkiamos ir baseinuose. Metalo konstrukcijų eksploatacija tokiu atveju būtų kur kas brangesnė.

Maži, bet svarbūs privalumai

Šioje ledo arenoje bus išspręsta neretai profesionalius ledo ritulininkus varginanti problema. Šios sporto šakos atstovams nemažu rūpesčiu tampa sportinės aprangos vežiojimas ir laikymas.
Naujoje erdvėje prie kiekvienos persirengimo patalpos bus įrengtos specialios džiovyklos, kuriose ledo ritulininkai galės saugiai laikyti savo aprangas.

Per praėjusius metus investicijų sulaukė ir veikiantys senieji ledo rūmai Aušros gatvėje, kur įsikūrusi sporto mokykla „Baltų ainiai“. Čia pernai sutvarkytas stogas ir fasado apdaila, atnaujintos žiūrovų vietos, o vietoje sandėliu virtusios kompresorinės įrengtos naujos persirengimo patalpos, choreografijos salė dailiajam čiuožimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA