G. Danėlius: teismas tyrėjams leido klausytis ir kolegų pokalbių | Kas vyksta Kaune

G. Danėlius: teismas tyrėjams leido klausytis ir kolegų pokalbių

DELFI nuotr.

Neteisėtu poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovams įtariamas advokatas Giedrius Danėlius sako, kad teismas leido tyrėjams sumontuoti pasiklausymo įrangą jo atstovaujamoje advokatų kontoroje „WINT law firm“ ir klausytis kolegų pokalbių.

„Buvo sankcionuotas slaptų garso įrašų darymas toje pačioje advokatų kontoroje beigi mano namuose“, – interviu televizijai „Info TV“ tvirtino jis.

Anot jo, atsižvelgiant į ikiteisminio tyrimo medžiagą, teismas daugiau nei mėnesiui sankcionavo ne tik jo sekimą, telefoninių pokalbių klausymąsi, kratas jo namuose, advokatų kontoroje ir automobiliuose, bet leido pateikti tiek į jo namus, „tiek ir į kontorą sumontuoti jiems tinkamą įrangą, tam, kad būtumėme sekami“.

Pasak jo, sprendžiant iš ikiteisminio tyrimo medžiagos, tyrėjams leista klausytis ir jo kolegų pokalbių.

„Aš suprantu, kad taip. Vakar prieš teismo posėdį turėjau galimybę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga. Tai, manau, kad per šį dviejų mėnesių laikotarpį, mačiau, kad visos įmanomos neviešos slaptos priemonės visų atžvilgiu buvo sankcionuotos“, – sakė jis, paklaustas, ar sankcija buvo taikoma visiems kontoros advokatams.

G. Danėlių teisėsauga įtaria neteisėtu poveikiu STT direktoriui Žydrūnui Bartkui ir tyrėjai Vilijai Kerbelienei, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje. Kartu Su G. Danėliumi antradienį buvo sulaikyti advokatų profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas, taip pat bendrovės „Solis Tribus“ akcininkas Antanas Petrošius.

Šiam verslininkui G. Danėlius atstovauja STT tyrime dėl Nacionalinio kraujo centro. V. Rakauskas ir D. Baronas į laisvę išleisti trečiadienį, G. Danėlius ir A. Petrošius – ketvirtadienį, teismui atmetus prokurorų prašymą juos suimti.

BNS gauta teismo nutartis rodo, kad įtarimai G. Danėliui yra susiję su jo ketinimais panaudoti kompromituojančią informaciją apie STT kriminalinės žvalgybos pareigūną Renatą Martišių.

Įtarimuose teigiama, kad kompromituojančią medžiagą STT tyrėjai V. Kerbelienei parodęs G. Danėlius jai pasakė, kad „turimą medžiagą panaudos teisminio bylos nagrinėjimo metu“, jei nebus nutrauktas ikiteisminis tyrimas A. Petrošiaus atžvilgiu.

Pats advokatas neigia šantažavęs Ž. Bartkų ir tvirtino, kad STT savo veiksmais „pasitarnavo perpaskirstant tam tikrą rinką – iš vieno verslininko perduoti kitam“, t.y. tuo buvo suinteresuotas Latvijos verslininkas Aleksandras Cesas.

G. Danėlius pastaruoju metu politinės korupcijos byloje atstovavo ir buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, anksčiau jis gynė buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovę spaudai Daivą Ulbinaitę, vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūrai, buvo siūlomas į generalinio prokuroro pavaduotojus, o 2018-aisiais premjero Sauliaus Skvernelio – į teisingumo ministro pareigas. Tuomet jo kandidatūrą atmetė D. Grybauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA