Kirpėjai nori daugiau aiškumo, kaip jie gali atnaujinti veiklą | Kas vyksta Kaune

Kirpėjai nori daugiau aiškumo, kaip jie gali atnaujinti veiklą

BNS 2020/04/22 16:18

Vyriausybei trečiadienį leidus atnaujinti darbą kirpykloms, Prekybos įmonių asociacijos vadovė sako, jog dabar būtina pasiruošti, kad darbuotojai ir pirkėjai būtų saugūs. Tuo metu Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija teigia pasigendanti tikslesnės informacijos, kas galės dirbti.

18 įmonių Lietuvoje vienijančios Prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako, jog prekybininkai pasiruošę atverti parduotuves, bet šiuo metu svarbiausia pasirūpinti darbuotojų ir pirkėjų saugumu.

„Turime užtikrinti saugumą pardavėjų, pirkėjų. Yra daugybė reikalavimų, dabar tie, kurie atsidaro, eina juos įgyvendinti, yra nusiteikę darbingai“, – BNS sakė R. Vainienė.

„Buvo labai sunku pradžioje, kai nebuvo priemonių, o dabar jau reikia žiūrėti, kaip kiti padarė prieš tai ir eiti, daryti, investuoti į apsaugą. (…) Dabar jau nebėra problemos žinojimo, kaip, jau yra žinoma viskas“, – pridūrė ji.

Pasak R. Vainienės, parduotuvės turės užtikrinti pirkėjų srautus, tačiau jie taip pat turi būti sąmoningi, nes susibūrimai vis dar ribojami.

„Karantinas neatšauktas, žmonėms raginimas likti namie, neiti, nepirkti, nesibūriuoti irgi yra likęs. Prekybininkai yra gavę rekomendacijas, kaip jie turi aptarnauti pirkėjus, yra rekomendacijos iš Visuomenės sveikatos centro dėl dezinfekavimo, dėl priežiūros, bet tai jau yra ne naujiena, tokiomis sąlygomis jau mėnesį veikia kitos įmonės“, – teigė ji.

Praėjusį savaitgalį Visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė pažeidimų 70-yje prekybos vietų iš 800 patikrintų, o daugiausia pažeidimų buvo Vilniuje – 41, taip pat Kaune – 15.

Tuo metu Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos vadovė Jolanta Mačiulienė sako, kad grožio salonuose saugumas taip pat bus užtikrinamas, tačiau pasigendama aiškumo, kokios paslaugos gali būti teikiamos.

„Vertiname teigiamai, nes šiuo metu norėtųsi pradėti darbus, bet šiek tiek neramina tai, kad nėra konkrečios apibrėžtinos informacijos, nes kirpyklos – tai ne tik kirpėjai. Sumaištis yra, nes neaišku, kaip tiems, kurie tvarko antakius, blakstienų priaugintojams, makiažo meistrams ir kosmetikėms, kurios daro nepoodines procedūras“, – BNS sakė J. Mačiulienė.

Vyriausybė trečiadienį leido teikti tik kirpimo ir manikiūro paslaugas, nors J. Mačiulienė tikėjosi, kad bus galima teikti daugiau paslaugų. Pasak jos, sulaukus tikslios informacijos, salonai pradės ruoštis klientų priėmimui, apsirūpins apsaugos priemonėmis.

Pasak premjero, Sauliaus Skvernelio, išsamius nurodymus grožio salonams pateiks sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Bendras principas – ne mažiau kaip 10 kv. metrų vienam klientui ir vienas klientas aptarnaujamas. Detali informacija bus patvirtinta operacijų vadovo, koks režimas galėtų būti grožio salonuose“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį iki gegužės 11 dienos pratęsė karantiną bei leido atnaujinti darbą daliai verslo. Jau nuo ketvirtadienio gali veikti visos parduotuvės, ir esančios prekybos centruose, taip pat leista turguose prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis.

Likusi dalis sušvelninimų įsigalios nuo pirmadienio – tuomet veiklą galės atnaujinti lauko kavinės, muziejai, bibliotekos, kirpyklos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA