Epidemiologė: Lietuvoje dėl koronaviruso mirė 38-asis žmogus | Kas vyksta Kaune

Epidemiologė: Lietuvoje dėl koronaviruso mirė 38-asis žmogus

DELFI, BNS 2020/04/21 12:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pristatė naujausia informacija dėl koronaviruso grėsmės valdymo ir prevencijos. L. Ašoklienė sako, kad ką tik gauta informacija apie dar vieną, 38-ąjį, mirties atvejį dėl infekcijos.

Spaudos konferencijoje epidemiologė L. Ašoklienė pranešė, kad šiuo metu Lietuvoje užfiksuoti 38 mirties atvejai.

Kaip sakė R. Lingienė, 38 mirties atvejis yra užfiksuotas Klaipėdos hospise, asmuo mirė pirmadienį, informacija buvo gauta antradienį.

„Asmuo priklausė rizikos grupei dėl savo amžiaus ir lydinčių susirgimų“, – sakė R. Lingienė.

Antradienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse gydomi 148 užsikrėtusieji koronavirusu, 18 iš jų – reanimacijoje.

„Ligoninėse turime hospitalizuotus 148 atvejus, iš kurių 18 yra reanimacijoje ir 11 iš jų reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija“, – spaudos konferencijoje pranešė vyriausioji šalies epidemiologė L. Ašoklienė.

Lietuvoje per parą patvirtinti 24 nauji koronaviruso atvejai, bendras nustatytų atvejų skaičius išaugo iki 1350. Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 38 žmonės, pasveikusiais laikomi 298 asmenys.

[susije_video kurie=””]

Palyginus Lietuvą su kitomis Baltijos šalimis – didžiausias sergamumo rodiklis yra Estijoje, tai yra 115 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Lietuvoje – 47, o Latvijoje 37 atvejai 100 tūkstančių gyventojų.

Didžiausias mirtingumo rodiklis taip pat yra Estijoje, jis siekia 3 atvejus 100 tūkstančių gyventojų, šiuo metu Estijoje užfiksuota 40 mirties atvejų. Lietuvoje registruoti 37 mirties atvejai, rodiklis – 1,3. Latvijoje kol kas registruoti 5 atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA