Dėl neteisėto poveikio STT pareigūnui sulaikyti trys advokatai ir verslininkas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Dėl neteisėto poveikio STT pareigūnui sulaikyti trys advokatai ir verslininkas (papildyta)

BNS 2020/04/21 15:29
DELFI nuotr.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad sulaikyti trys advokatai ir vienas verslininkas, tiriant bandymą neteisėtai paveikti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas teigė, kad pas įtariamuosius rasta surinkta informacija apie STT pareigūną.

„Galimai prasižengta su veikimo teisėtumu. Yra keturi įtariamieji, turime duomenis, kad pas tuos įtariamuosius atsirado informacija apie kitą asmenį, kurios jie neturėtų turėti“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė Ž. Radišauskas.

„Asmeninio ir tarnybinio pobūdžio informacija, kuri buvo asmens telefone“, – pridūrė Ž. Radišauskas.

Naudojantis surinktais duomenimis, galimai buvo bandoma pasiekti, kad aukštas pareigas užimantys STT pareigūnai priimtų verslininkui palankius sprendimus.

Ikiteisminio tyrimo metu sulaikytas verslininkas yra įtariamasis byloje, kurioje dėl sukurstymo ir padėjimo piktnaudžiauti bei prekybos poveikiu Nacionaliniame kraujo centre yra įtariami du asmenys. Vienas iš sulaikytųjų advokatų yra jo gynėjas.

Tyrimą šioje byloje vykdo būtent STT.

Papildyta 16:20 val.

Įtariant neteisėtu poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnui antradienį sulaikyti trys sostinės advokatai – advokatų profesinės bendrijos „WINT law firm“ advokatas Giedrius Danėlius ir advokatų profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas, teigia šaltiniai.

Visų šių advokatų mobilieji telefonai antradienio popietę buvo išjungti.

G. Danėlius yra verslininko bendrovės „Solis Tribus“ akcininko Antano Petrošiaus vienas iš gynėjų STT atliekamame tyrime dėl Nacionalinio kraujo centro. BNS žiniomis, A. Petrošius taip pat yra sulaikytas.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad sulaikyti trys advokatai ir vienas verslininkas, tiriant bandymą neteisėtai paveikti STT vadovą Žydrūną Bartkų ir vieną tyrėją, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje.

Papildyta 16:35 val.

„WINT law firm“ vadovaujanti partnerė Daiva Ušinskaitė-Filonovienė teigė kol kas nieko nežinanti, kad būtų sulaikytas jos kolega G. Danėlius.

„Pirmą kartą girdžiu, aš, aišku, kad šituo pasidomėsiu, bet nieko apie tai nežinau“, – BNS sakė advokatė.

G. Danėlius pastaruoju metu politinės korupcijos byloje atstovavo ir buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Anksčiau advokatas gynė ir buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovę spaudai Daivą Ulbinaitę 2016 metais išteisinimu pasibaigusioje byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo.

Prieš tai G. Danėlius ketverius metus yra vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūrai, tačiau 2013 metais iš tarnybos pasitraukė savo noru, o 2018 metais jis premjero Sauliaus Skvernelio buvo siūlomas į teisingumo ministrus postą palikus Mildai Vainiutei, tačiau kandidatūrą atmetė prezidentė D. Grybauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA