Į Kauną atskraidinta dar beveik 19 tonų apsaugos priemonių medikams | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atskraidinta dar beveik 19 tonų apsaugos priemonių medikams

Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Pirmadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs beveik 19 tonų asmens apsaugos priemonių šalies medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19).

Numatoma, kad krovinyje, kurį sudaro daugiau nei pusantro tūkstančio dėžių, – vienkartinė medicininė apranga, batų apsaugos ir apsauginiai skafandrai, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Tai dar viena dalis įvykdyto asmens apsaugos priemonių užsakymo iš Kinijos. Vyriausybės užsakytų apsaugos priemonių logistiką į Lietuvą padeda organizuoti Susisiekimo ministerija. Gautas asmens apsaugos priemones išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Gautos apsaugos priemonės paskirstomos 5 šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad medikams, kovojantiems su koronavirusu, iš viso jau pristatyta 12,7 mln. vienetų iš Kinijos užsakytų asmens apsaugos priemonių.

Lietuvos specialistai nustatė, kad dalis gaunamų apsaugos priemonių yra nekokybiškos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA