Kauno koronaviruso dienoraštis #20 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #20

Skaitytojų nuotr.

Štai praūžė dar vienas karantino savaitgalis, o šį pirmadienio vakarą dalinamės mūsų skaitytojų atsiųstais pastebėjimais, kaip gyvenimas verda, kol siaučia koronaviruso pandemija. Vieni susirūpina dėl Kaune dirbančių troleibuso vairuotojų, o kiti atkreipia dėmesį, jog nuo šiol Kauno gatvėmis jau ir jūrų kiaulytės bėgioti pradėjo.

Nors eismas mieste sumažėjęs, tačiau KET taisyklių pažeidimai vis dar fiksuojami, o ir keistų pastebėjimų netruko – skaitytojai užfiksavo neįprastus garsus danguje, o ir kuriozas prie smėlio krūvos gali šiek tiek nustebinti. Džiaugiamės gražiomis iniciatyvomis ir raginame prisidėti prie „Maišas šiukšlių = karmos taškai“ iniciatyvos.

Susirūpino dėl darbuotojų saugumo

V. Krėvės pr. sustojusio troleibuso kelionę užfiksavę skaitytojai susirūpino darbuotojų saugumu. Anot jų, įmonė neaprūpina savo darbuotojų apsaugos priemonėmis, jog šie saugiai galėtų dirbti. Užfiksuotoje nuotraukoje matoma, kaip troleibuso vairuotoja išėjusi ant važiuojamosios dalies taiso „ūsus“, tačiau jokio šviesą atspindinčio apdaro ji nevilki.

„Panašu kad saugumas Lietuvos keliuose vis dar neegzistuoja. Savivaldybės įmonės nesugeba nupirkti saugos liemenės troleibusų vairuotojams“, – apie užfiksuotą incidentą rašė skaitytojas Paulius.

Troleibuso vairuotoja be liemenės / Skaitytojo Pauliaus nuotr.

Atsipūtę dviratininkai

K. Baršausko gatvėje užfiksuoti vaizdai atima žadą. Dviratininkas ir elektrinio paspirtuko vairuotojas net nepasivargina sustoti prie raudono šviesoforo ir palaukti, kol pravažiuos automobilis. Automobiliui pradėjus judėti vos išvengiama ir eismo įvykio.

„Nepareigingi eismo dalyviai. Vienoje sankryžoje kerta dvi perėjas degant raudonam signalui, jau neskaitant to, kad nenulipa nuo dviračio“, – užfiksuotus nedrausmingus dviratininkų veiksmus komentavo skaitytojas Linas.

Augintiniai tapo nereikalingi

Karantino metu nelengva tapo ne vienam gyventojui, o pasirodo sąlygos apkarto ir netinkamų šeimininkų namuose įsitaisiusiems augintiniems. Dainavoje, V. Krėvės prospekte pastebėtas ne viena jūsų kiaulytė, kuri nepanašu, kad galėtų ganytis daugiabučių kiemuose. Gaila, jog kai kurie gyventojai nusprendžia atsikratyti tais, kuriems jų dabar labai reikia.

„Kažkas (greičiausiai nelegaliai veiklą vykdantys daugintojai) Kaune vis išmeta jūrų kiaulytes šalia daugiabučių. Nuo Velykų rastos bent trys (viena negyva). Kiaulytės galimai jau nėščios. Žmonės praneša, kad kiaulyčių rasta ir Kleboniškio miške“, – apmaudą liejo skaitytoja Barbora.

Išmesta jūrų kiaulytė / Skaitytojo nuotr.

Šilainių krateriai

Ramaus karantino ritmu gyvenantys kauniečiai pastebi, kad daugiabučių kiemų keliai atrodo kaip iš po karo. Tokie grioviai panašu būtų įveikiami tik visureigiui, tačiau namo grįžtantys vairuotojai, kaip tikri ralistai apvažinėja ir išvengia vienos už kitą didesnių duobių kieme.

„Ot kokie kiemai daugiabučių. Baltijos gatvė 22“, – apie daugiabučių kiemų kelių būklę nedaugžodžiavo skaitytojai.

Baltijos g. kiemas / Skaitytojų nuotr.

Karantinas ne visiems vienodai veikia?

Skaitytojai fiksuoja ir karantino taisyklių pažeidimus, nors atrodo vieni tampa sąmoningesni ir stengiasi atsakingai elgtis šiuo laikotarpiu, tačiau pasirodo kitiems taisyklės galioja nevienodai. Skaitytojai kreipia tarnybų dėmesį į Eiguliuose įsikūrusios PC „Norfos“ patalpas, kur duris karantino metu atveria ir ten įsikūrę verslininkai.

„Jau nepirmą kartą rašome spec. kauniečių karantino pažeidimų pranešimo svetainę, tačiau panašu, kad realūs kontrolės veiksmai nevyksta. Eiguliuose veikiančioje PC „Norfa“ gėlių ir rūbų parduotuvės veikia pilnu tempu. Gali matuotis, pirkti, deja, net kaukių pardavėjos apsipirkimo metu nedėvi.

Parduotuvės neturi jokių atskirų įėjimų iš lauko pusės, dirba tiesiog prekybos centre, bet niekas nereaguoja. Policija taip pat informuota. Absurdiška, bausti pavienius žmones nedėvinčius kaukių galima, o sukontroliuoti nelegaliai veikiančių įmonių ne?“, – dėmesį atkreipti į duris atvėrusį verslą norėjo skaitytoja Agata.

Eiguliuose karantinas negalioja / Skaitytojos Agatos nuotr.

Neatpažinti skraidantys objektai danguje

Skaitytojai susirūpino ir girdimais garsais danguje, neva panašu į lėktuvą, tačiau nieko nematyti. Atsiųstame vaizdo įraše girdimas ūžesys, labai panašus į praskrendančio lėktuvo, o nesimato galbūt dėl plaukiančių debesų pro šaly.

„Danguje lyg lėktuvo garsas, sustiprėja, susilpnėja, o nieko nesimato… Baisu“, – susirūpino skaitytoja Karolina.

Smėlio prireikė tiesiai iš kelininkų krūvos

Skaitytojai užfiksuoja ir kuriozinių situacijų, štai vienas pilietis nusprendė parsivežti šiek tiek smėlio iš statybvietės. A. Baranausko gatvėje vyksta kelio tvarkymo darbai, o netoliese esančioje aikštelėje supilta visa krūva smėlio. Anot skaitytojų, „Toyota“ automobilio vairuotojas nusprendė, jog dingusio kibiro nieks nepastebės.

„Prie zoologijos sodo vyras išlipęs iš šio automobilio su kibiru sėmė smėlį. Kai pamatė, kad važiuojame atbuliniu, sėdo į automobilį ir išvyko“, – sunkiai paaiškinamą smėlio pasisavinimą komentavo skaitytojai.

Smėlio vagišius / Skaitytojos Agnės nuotr.

Kviečia rinkti karmos taškus

Karantino metu skaitytojai nepraranda pozityvo – kviečia gražinti aplinką. Orams šylant daug žmonių patraukia į miškus ar aplinkinius parkus. Itin populiarus Kauno marių regioninis parkas, Ąžuolynas, Veršvų draustinis ir kiti aplink Kauną esantys mišku apsupti plotai, tačiau daugelis pastebi, jog ne vienas lankytojas po savęs palieka ne itin pavyzdingą šiukšlių pėdsaką. Todėl, vienas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų surengė tvarkymo misiją ir kviečia joje dalyvauti ir kitus. Daugiau informacijos galite rasti „Facebook“ grupėje „Maišas šiukšlių = Karmos taškai“.

„Imuosi iniciatyvos ir kuriu naują madą Lietuvoje. Einant pasivaikščioti miško taku ar pakrante, kišenėje kviečiu turėti šiukšlių maišą ir pro pamestą šiukšlę nepraeiti. Tam sukūriau naują FB grupę, „Maišas šiukšlių = Karmos taškai“ joje kviečiu dalintis nuotraukomis prieš ir po arba atsiminimais ir diskusija aplinkosaugos tema“, – prisidėti kviečia Vilmantas Kontrimas.

Veršvų draustinio tvarkytojai / „Facebook“ grupės „Maišas šiukšlių = Karmos taškai“ nuotr.
Pareigingi Kauno marių regioninio parko lankytojai / „Facebook“ grupės „Maišas šiukšlių = Karmos taškai“ nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA