Projektas „Priešakinėse linijose“ leis išgirsti sunkiai dirbančių medikų istorijas | Kas vyksta Kaune

Projektas „Priešakinėse linijose“ leis išgirsti sunkiai dirbančių medikų istorijas

Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Lietuva, kaip ir likęs pasaulis, išgyvena svarbų ir istoriškai įsimintiną gyvenimo etapą, kurio metu tūkstančiai medicinos darbuotojų nepailsdami dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

Projektas „Priešakinėse linijose“ kviečia visus medicinos darbuotojus tapti karantino dienoraščio metraštininkais, dalytis savo pačių įamžintomis akimirkomis – vaizdo medžiaga, nuotraukomis, asmeninėmis istorijomis, atskleisti savo emocijas, darbo užkulisius, kasdienius džiaugsmus su visa visuomene, kurti stiprų vienybės pojūtį bei palikti autentišką turinį ateities kartoms.

„Šiuo metu esame svarbaus ir unikalaus istorijos etapo dalyviai. Galime leisti istorikams kalbėti už mus arba rinktis palikti savo įspaudus istorijoje. Šis sunkus metas gali tapti galimybe iš naujo atrasti, kokie esame stiprūs kaip bendruomenė ir kiekvienas asmeniškai“, – pranešime spaudai cituojama Jaunųjų gydytojų asociacijos (JGA) prezidentė Kristina Norvainytė.

Projekto idėjos autorė Karolina Barišauskienė džiaugiasi, kad projektą įgyvendina didelė savanorių komanda, kuri bendradarbiaudama su medicinos darbuotojais yra pasirengusi parodyti ten dirbančio personalo kasdienybę, jų emocijas, išgyvenimus bei pasiaukojančią drąsą globalios COVID-19 pandemijos Lietuvoje metu.

„Kad toks projektas yra labai reikalingas, supratau pabendravusi su Jaunųjų gydytojų asociacijos nariais, įvairių ligonių darbuotojais. Ten dirbantys žmonės patikino, kad tikrai turi ką papasakoti, tačiau neretai pritrūksta pajėgų bei laiko tai paviešinti plačiau. Nenuostabu, kad šiandien visas jų dėmesys yra sutelktas į pacientus. Taip gimė idėja surinkti visų medicinos darbuotojų, kurie nori bei gali pasidalyti savo archyvine medžiaga turinį ir sudėti jį į vieną vietą. Taip pat, bendradarbiaudami su Lietuvos ligoninių atstovais, drauge su kūrybine komanda pradėjome patys fiksuoti jų darbo užkulisius nuotraukose, vaizdo siužetuose bei išskirtiniuose straipsniuose. Savanorių komanda jau dirba dvi savaites, todėl galiu patikinti, kad turėsime daug išskirtinės medžiagos iš pirmų lūpų“, – teigė projekto autorė K. Barišauskienė.

Teigiama, kad šiuo metu projekto komandoje dirba daugiau nei dešimt savanorių, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie turinio kūrimo – fotografuoja, filmuoja, rašo straipsnius, padeda ieškoti kūrybinių sprendimų projekto viešinimui, konsultuoja.

„Net neabejoju, kad projektas yra aktualus ne tik šiandien, kuomet esame pandemijos epicentre, bet jis ne mažiau bus svarbus ir ateities kartoms, kurios turės išskirtinę galimybę išvysti šiuo metu užfiksuotas akimirkas, tikras emocijas bei išgirsti pasakojimus iš pačių herojų – medicinos darbuotojų – perspektyvos“, – kalbėjo K. Barišauskienė.

Išskirtinius interviu su medicinos darbuotojais galite rasti čia.

Kaip tapti projekto „Priešakinėse linijose“ herojumi?

Įamžinkite kuo daugiau kasdienių akimirkų – fotografuokite, filmuokite, rašykite. Visų formatų turinį siųskite el. paštu akimirkos@ugdantikomunikacija.lt, laiško antraštėje nurodydami, į kurią rubriką siūlote kelti savo atsiųstą informaciją: kasdienybės džiaugsmai, emocijos ir sunkumai, darbo užkulisiai, linkėjimas kolegoms, dirbantiems #PriešakinėseLinijose. Laiško turinyje svarbu nurodyti vardą, pareigas ir trumpą nuotraukos arba vaizdo įrašo aprašymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA