Jauna mama dėkoja Kauno medikams: po patirto siaubo noriu žemai nusilenkti | Kas vyksta Kaune

Jauna mama dėkoja Kauno medikams: po patirto siaubo noriu žemai nusilenkti

delfi.lt 2020/04/19 20:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Už greitą medikų pagalbą yra dėkinga jauna mama – Kauno medikai staigiai sureagavo ir padėjo jos vaikeliui, kuris vieną naktį buvo pradėjęs dusti.

Moteris pradeda savo istoriją nuo neigiamų naujienų, kurios karts nuo karto supą medikus. „Šiomis dienomis tenka išgirsti nemotyvuotų nusiskundimų Lietuvos gydytojais. Pirmiausia skandalas, kai žinomas Lietuvoje žmogus išdėjo valstybinėse įstaigose dirbančius medikus į šuns dienas (tiesa, vėliau atsiprašė), paskui feisbuke plintančios šarlatanų teorijos apie pelnymąsi iš viruso… Neva medikai laukia tik pinigų, vaistus skiria tik dėl farmacininkų „atkatų“ ir pan.”

Delfi skaitytoja pabrėžia, kad jai neteko susidurti su blogais medikais, bet pripažįsta, kad jai galbūt pasisiekė. „Kol aš gyvenu (30 metų), tol niekada neteko susidurti su blogais gydytojais. Gal man pasisekė? Visada gerbiau gydytojo profesiją, jie atsiduoda savo darbui neskaičiuodami nei darbo valandų (dažniausiai net parų), nei jėgų bei sveikatos.”

„Dar didesnę pagarbą pajutau, kai mano vaikui prireikė medikų pagalbos. Būdamas visai mažiukas vieną vakarą jis staiga pradėjo dusti. Veidukas pamėlo. Su vyru tai mums pirmas vaikelis, baimė tiesiog sustingdė. Iškart kreipėmės į medikus. Jie reagavo iškart. Esu be galo dėkinga Kauno klinikų vaikų priėmimo skyriaus gydytojams. Esu dėkinga greitosios pagalbos medikams. Gaila, kad nežinau nė vieno pavardės, padėkočiau asmeniškai”, – moteris komentuoja situaciją.

„Šie specialistai ne tik suteikė profesionalią pagalbą mano kūdikiui, bet ir ramino bei guodė kaip patys artimiausi žmonės. Visą naktį kalbino ir ramino vaikelį, stebėdami jo būklę. Nepamiršdami ir mūsų. Apmokė, kaip elgtis panašiais atvejais”, – Kauno medikų rūpestingumą apibūdino ji.

Tačiau moteris negaili ir griežto žodžio dėl kai kurios informacijos apie kūdikius trūkumo. „Nes apie vaikų bėrimus, mitybą ir lavinimą pilna informacijos. O niekur nėra parašyta, ką daryti, kai vaikas pradeda dusti. Gal paspringo seile ar pienu, įtraukė kažką, gal koks priepuolis – kaip reikia reaguoti? Niekas nekalba, kol tai neatsitinka.”

„Esu be galo dėkinga šiems profesionalams. Brangūs lietuviai, tikrai turime nuostabius specialistus. Visko pasitaiko, turbūt, juk medikai taip pat žmonės. Bet turime gerbti šiuos savo profesijai atsidavusius žmones, nes būtent jie mums pirmieji suteikia taip gyvybei reikalingą pagalbą. O dabar matome, su kokiu optimizmu ir nepaisydami menkos valstybinės pagalbos jie kovoja su virusu. Galime tik atiduoti visą pagarbą. Noriu jums pasakyti – Ačiū” – moteris dėkoja medikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA