Lietuvoje jau galima apsidrausti nuo koronaviruso | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje jau galima apsidrausti nuo koronaviruso

BNS 2020/04/18 13:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ne gyvybės draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“ ir didžiausia šalies brokerių bendrovė „Aon Baltic“ sukūrė koronaviruso draudimą ir ribotą laiką Lietuvos įmonėms siūlo apdrausti darbuotojus.

„Per pirmą savaitę kartu su partneriu „Aon Baltic“ apdraudėme daugiau nei 70 Lietuvos įmonių, jose šis draudimas galioja daugiau nei 11 tūkst. apdraustų darbuotojų. Pagal susidomėjimą šiuo produktu matome, kad net ir sunkmečiu verslai rūpinasi savo darbuotojais“, – BNS sakė „Lietuvos draudimo” Verslo klientų departamento direktorius Simonas Lisauskas.

Naujasis produktas siūlomas darbdaviams, tačiau naudos gavėjais tampa apdrausti darbuotojai. Darbuotojui susirgus koronaviruso infekcija ir gydantis ligoninėje mokama fiksuota išmoka, taip pat ligonpinigiai.

Įmonės gali pasirinkti tris skirtingus šio draudimo variantus, jo kaina vienam žmogui svyruoja nuo 6 iki 18 eurų. Draudimas galioja pusę metų, o paketą sudaro dvi dalys – išmoka už dienas praleistas ligoninėje ir vienkartinė išmoka išvykus iš ligoninės.

„Aon Baltic“ anskčiau skelbė, kad priklausomai nuo pasirinkto paketo, apdraustasis gali gauti išmoką, siekiančią iki 4 tūkst. eurų.

„Sprendimai dėl draudimo įsigijimo priimami greitai, verslai mato draudimo naudą savo darbuotojams, ypač tais atvejais, kai įmonės specifika neleidžia organizuoti darbo nuotoliniu būdu ir darbuotojai kasdien eina į darbą”, – tvirtino S. Lisauskas.

Pasak jo šis draudimo produktas sukurtas pagal tarptautinę „Aon Baltic“ praktiką, koncepciją perėmus iš Italijos rinkos, o „Lietuvos draudimas“ padėjo pritaikyti produktą Lietuvos rinkai.

Pasak Lietuvos draudikų asociacijos vadovo Andriaus Romanovskio, produktus nuo koronaviruso galima siūlyti labai aiškiai nusistačius draudimo apsaugos sumą.

„Gal jie dabar jau mato koronaviruso plitimo Lietuvoje statistiką, rizikos vertintojai mato koks yra viruso išplitimas ir kokios yra tolesnės prognozės, ir pagal tai modifikuoja siūlomą produktą. Be to, jei tai yra nelaimingų atsitikimų draudimas, šią paslaugą siūlantys draudikai savo riziką gali apriboti labai fiksuota suma“, – BNS sakė A. Romanovskis.

„Tai yra geras dalykas, ypatingai svarbus stambios gamybinėms įmonėms“, – pridūrė jis.

Pasak jo, dėl koranaviruso pandemijos patirti nuostoliai, kuomet būtų atlyginama konkretūs įmonės ar gyventojo patirta žala, yra nedraudiminis įvykis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA