Prekybos miestelis „Urmas“ atveria duris: pradeda veikti daugiau nei 200 parduotuvių | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelis „Urmas“ atveria duris: pradeda veikti daugiau nei 200 parduotuvių

Organizatorių nuotr.

Vyriausybei leidus karantino metu veikti prekybos ir paslaugų teikimo vietoms, turinčioms tiesioginį įėjimą iš lauko, veiklą atnaujins ir dalis parduotuvių viename didžiausių prekybos kompleksų Lietuvoje – Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“.

[galerija kiek=”4″]

Nuo ketvirtadienio čia duris atveria daugiau nei 200 ne maisto prekių parduotuvių, atitinkančių naujuosius kriterijus. Pirkėjai jau gali įsigyti drabužių ir avalynės, baldų, namų ūkio, santechnikos, grožio, laisvalaikio, sporto, vaikams skirtų ir kitų prekių, rašoma pranešime spaudai.

Pasak „Urmo“ atstovų, prekybininkai yra visiškai pasiruošę dirbti, nes pavasario sezonui reikalingų prekių buvo įsigiję dar iki karantino.

„Atidaryti parduotuves prekybininkai suskubo vos tik išgirdę apie naujuosius Vyriausybės nutarimus. Daugelis išsiilgę klientų, bendravimo, veiklos. Be to, daugelis mūsų nuomininkų yra smulkiojo verslo atstovai, kuriuos karantino laikotarpis palietė gana stipriai. Todėl šis leidimas dirbti jiems yra labai svarbus“, – pasakojo prekybos miestelio marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Akivaizdu, kad suvaržymų pabaigos labai laukia ne tik prekybininkai, bet ir jų klientai. Štai, KOG instituto karantino metu atlikto tyrimo duomenimis, lankymasis ne maisto prekių parduotuvėse užėmė trečiąją vietą tarp visų dalykų, kurių apklaustieji labiausiai pasiilgo.

Pasak D. Lengvenienės, prekybos miestelio „Urmas“ administracija pastaruoju metu taip pat sulaukdavo vis daugiau užklausų iš pirkėjų ar nebūtų galima gauti tam tikrų prekių arba gal jau dirba viena ar kita parduotuvė.

„Ypač didelis poreikis jautėsi dėl aprangos ir avalynės prekių. Ir tai natūralu, nes būtent dabar keičiasi sezonai ir toks poreikis suprantamas. Džiugu, kad dabar žmonėms atsiras didesnė galimybė šių prekių įsigyti“, – sakė pašnekovė.

Prekybos miestelyje „Urmas“ tokių prekių pasirinkimas kauniečiams ir aplinkinių savivaldybių gyventojams dabar bus vienas didžiausių. Nes kitaip negu daugelyje kitų didžiųjų prekybos susitelkimo vietų, čia yra daug parduotuvių, turinčių tiesioginį įėjimą iš lauko.

Nors karantino sąlygos šiek tiek švelninamos, tačiau ir toliau bus taikomos atsargumo priemonės. Parduotuvės ir paslaugų vietos turės reguliuoti klientų srautus – užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją. Parduotuvių lankytojai privalo dėvėti veido kaukes, laikytis rekomenduojamo 2 m atstumo iki kitų žmonių.

„Mes savo ruožtu pasirūpinome, kad visi pardavėjai taip pat dėvėtų veido kaukes ir turėtų pakankamai dezinfekcinio skysčio tiek sau, tiek pirkėjams“, – teigė D. Lengvenienė.

Be naujai duri atvėrusių parduotuvių, prekybos miestelyje „Urmas“ dar dirba Centrinis Kauno turgus, Naktinis daržovių turgus, „Promo Cash&Carry“ ir kitos parduotuvės Rytinėje galerijoje, kurių veikla leidžiama.

Taip pat siuntų tarnybos, vaistinės, valiutos keityklos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA