G. Nausėda pritaria pelno mokesčio mažinimui, bet tik su viena sąlyga | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda pritaria pelno mokesčio mažinimui, bet tik su viena sąlyga

BNS 2020/04/17 15:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas pareiškė, kad dėl koronaviruso krizės svarstoma siūlyti sumažinti pelno mokestį įmonėms, per krizę išlaikantiems darbuotojus. Tokia lengvata galėtų būti taikoma trejus metus.

„Atsiranda galimybės taikyti mokesčių lengvatas, konkrečiai, kaip pavyzdį, apie ką galvojame – galbūt būtų galima susieti pelno mokesčio tarifo sumažinimą trims ateinantiems metams su sąlyga, kad įmonė išsaugo darbuotojų skaičių nesumažėjusį per šitą laikotarpį“, – žurnalistams penktadienį sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tikrai pinigai bus leidžiami, pinigai yra prieinami ir šiuo metu yra daugybė galimybių pasinaudoti tuo lankstumu, kuris yra suteikiamas ES valstybėms remiantis nepaprasta situacija“, – sakė G. Nausėda.

Šiuo metu Lietuvoje galioja trys pelno mokesčio tarifai – 15 proc. bei lengvatiniai 10 ir 5 proc.

Lengvatiniai pelno mokesčio tarifai pagrinde taikomi smulkioms ir naujai įsikūrusioms įmonėms, kurių mokestinio laikotarpio pajamos neviršija 300 tūkst. eurų ir jos turi iki 10 darbuotojų.

Nuo šių metų pradžios iki 20 proc. padidintas pelno mokestis bankams.

Valstybė koronaviruso krizės metu siekia paskatinti įmones neatleidinėti darbuotojų – finansų ministras Vilius Šapoka anksčiau yra sakęs, kad valstybės paramą gaus tik tos bendrovės, kurios neatleidinės darbuotojų ar jų neišleis į nemokamas atostogas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA