Kauno koronaviruso dienoraštis #19 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #19

Šį penktadienio vakarą skaičiuojame jau 32-ąją karantino dieną. Nors valdžia po truputį skelbia karantino švelninimą, tačiau miestiečiams atsipalaiduoti dar nederėtų, nes virusas ir toliau plinta. Skaitytojai fiksuoja miesto gyvenimą ir pastebi paslaptingus užtvarus prie lankytinų vietų, pastebėti ir norintys turėti vairuotojo pažymėjimą anksčiau laiko, o autobusai pasirodo dezinfekuojami be žmogaus įsikišimo, gal taip patogiau? „Maximoje“ veikia 3 sekundžių taisyklė, jei ant žemės maistas nukrito, dar nereiškia, jog nevalgomas, na o pabaigai, mūsų ištikimi skaitytojai dalinasi smagiais miesto vaizdais.

Privatizuotas kelias link piliakalnio

Skaitytojus stebina naujai atsiradęs užtvaras netoli Kauno marių regioninio parko. Esą uždarytas kelias veda prie lankytinos vietos, tačiau čia išdygo atitvaras, kurį galima apeiti pėsčiomis, tačiau įvažiuoti gali tik turintys prieigą prie užtvaro atidarymo mygtuko.

Tiesa, ne tik įvažiuoti sudėtinga misija, bet prie piliakalnio pastebėti ir ženklai, raginantys susimokėti už apsilankymą šioje regioninio parko vietoje.

„Kodėl Pakalniškių piliakalnis, esantis Vaišvydavoje, vienas iš puikių Kauno marių regioninio parko vietų, atitverta atitvaru? Ar tai nebus vietinių gyventojų savivaliavimas, juk gatvė ne tik jiems priklauso, jos gale yra šis lankytinas ir puikiai sutvarkytas ir prižiūrimas objektas.

Jei nežinočiau, jog ši gatvelė veda prie šio piliakalnio, tikrai neičiau. Juk atitverta nuleidžiamu atitvaru. Nesuprantu, ar tai padaryta savavališkai ar su regioninio parko leidimu – tokiu atveju visai liūdna, – apie užtvertą keliuką, vedantį į piliakalnį, klausė skaitytojas Artūras.

„Be to, atsirado keisti ženklai, raginantys susimokėti – už ką? Už atitvarą?“, – pridūrė jis.

Pakalniškių piliakalnis privažiuojamas ne visiem / Skaitytojo Artūro nuotr.

Vairuoti nori jau dabar

Nors karantino sąlygos po truputį švelninamos, tačiau akyli skaitytojai toliau fiksuoja pažeidimus. Užfiksuotas ir vairavimo mokyklos sprendimas toliau vykdyti motociklo vairuotojo mokymus aikštelėje.

„Nors vairavimo mokyklos yra tik antrame karantino švelninimo etape – „ARV AUTO“ turi išskirtines teises ir jau vykdo vairavimo mokymus“, – užfiksuotą kadrą komentavo skaitytoja Paulina.

Automatinė autobusų dezinfekcija

Autobusai mieste, sakoma, dezinfekuojami reguliariai. Panašu, kad 6 maršruto autobusui dezinfekcija atliekama automatiškai. Pakabintas rankų dezinfekantas kapsi ant autobuso grindų ir po truputį dezinfekuoja ne tik keleivių rankas, bet ir autobuso grindis.

„Šiandien teko važiuoti 6 maršruto autobusu. Pakabintas rankų dezinfekantas, iš kurio be perstojo laša skystis. Matosi net ant grindų. Nesupratau, ar čia tokiu būdu dezinfekuojamas autobusas, ar įmonė švaisto pinigus?“, – kilo klausimas skaitytojui.

Autobuso dezinfekcija / skaitytojo nuotr.

3 sekundžių taisyklė

Skaitytojas užfiksavo nelabai malonią situaciją, kai „Maximoje“ iš dėžių pabiro vaisiai, o salės darbuotojas juos surinko nuo žemės tiesiai į dėžes. Neaišku, ar prekės buvo nuvalytos prieš jas grąžinant į prekybą ar vėliau nuvalytos.

„Va, kaip gražiai mumis rūpinasi „Maxima“. Per garsiakalbius kartoja, kaip jiem svarbu švara, o vaisius nuo žemės renka“, – ne visai higienišką vaizdą komentavo skaitytojas Ričardas.

Laisvės alėjoje tik narcizai linguoja

Pavasariškais kadrais, iš tuščios Laisvės alėjos dalinosi skaitytoja Natalija. Geltona narcizų jūra miesto centre pasipuošė prieš vos savaitę ir džiugina ten užklystančius kauniečius.

Pavasariška narcizų jūra / Skaitytojos Natalijos nuotr.

Kaukėmis aprūpinti visi Kauno gyventojai

„Jei karantinas, tai karantinas visiems… Geros nuotaikos linki Kauno senamiestis…“, – šmaikštauja skaitytoja Viktorija.

Menininko Luko Šiupšinsko sukurta skulptūra – „Zen triušis“ kauniečius džiugina jau beveik dvejus metus, o atkeliavus karantinui, rūpestingi miestiečiai skulptūrą papuošė apsaugine kauke. Kaunas rūpinasi visais savo gyventojais.

„Zen“ triušis pasiruošęs karantinui / Skaitytojos Viktorijos nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA