Kauniečiai užplūdo statybinių prekių parduotuves: šeštadienį pirkėjų dar daugės | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai užplūdo statybinių prekių parduotuves: šeštadienį pirkėjų dar daugės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune atvertose atskirus įėjimus iš lauko turinčiose praduotuvėse – žmonių antplūdis. Dar didesnių pirkėjų srautų galima tikėtis ir ateinantį šeštadienį. Nors šalyje vis dar paskelbtas karantinas, į parduotuves žmonės eina ne vien pritūkę būtiniausių prekių.

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje pradėjo veikti statybinių medžiagų ir buities prekių bei elektronikos parduotuvės, netrukus žada atsidaryti baldų prekybos centras „Ikea“, kai kurie kiti baldų prekybininkai.

Nuo ketvirtadienio savo duris atvėrusio prekybos tinklo „Senukai“ parduotuves užlūdo lankytojai. Pasak „Senukų“ atstovės Elonos Uckutės, siekiant užtikrinti kuo didesnį darbuotojų bei klientų saugumą, karantino metu galima ir toliau prekes įsigyti telefonu, el. paštu bei internetu.

„Rekomenduojame vyresnio amžiaus pirkėjams likti namuose ir prekes įsigyti tiesiog paskambinus telefonu ar susisiekus el. paštu. Pirkinius pristatysime nurodytu adresu arba į arčiausiai namų esantį paštomatą“, – pranešime sakė E. Uckutė.

[galerija kiek=”20″]

Apdailos ir statybinių medžiagų tinklo „Depo“ svetainėje pranešama, kad nuo ketvirtadienio „Depo“ parduotuvės taip pat atnaujina darbą.

Prekybos tinklas nurodė, kad bus laikomasi padidintų saugumo reikalavimų – į parduotuves bus įleidžiami tik pirkėjai su veido apsauga ir pirkinių vežimėliais, parduotuvėje būtina laikytis 2 metrų atstumo nuo kitų pirkėjų.

„Ermitažas“ BNS pranešė, kad Kaune „Ermitažas“ atsidarys iki šeštadienio.

Švedijos baldų gamybos ir prekybos koncerno „Ikea“ parduotuvę Vilniuje planuoja atidaryti šeštadienį, BNS informavo „Ikea“ atstovai.

„Kauno prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta toliau aptarnaus pirkėjus, prekes įsigijusius internetu“, – BNS teigė „Ikea“ parduotuvės Vilniuje vadovė Jolita Juodzevičienė.

Elektroninių prekių tinklas „Avitela“ skelbia nuo ketvirtadienio atidaręs parduotuves, turinčias atskirus įėjimus. Iš 19-os parduotuvių darbą atnaujino 14, taip pat ir Kaune.

Veiklą ketvirtadienį atnaujino ir 15 Lietuvos „Topo centro“ parduotuvių, penktadienį dirbti pradės dar penkios. Aštuonios veikia įprastai, likusios – kaip atsiėmimo centrai, konsultuoja klientus.

Vieną savo saloną Kaune planuoja atidaryti ir penkias parduotuves turinti bendrovė „Baldai namams“. 

„Salonų, kur yra daug nuomininkų, atidaryti neplanuojame, bet Kaune turime saloną, kur esame tik mes, turime atskirą įėjimą, ten plotas didelis, svarstom tokia galimybe, jeigu žmogus norėtų pasižiūrėti vietoje ekspoziciją, susitarti iš anksto ir pagal visus reikalavimus leisti, kad žmogus pasižūrėtų“, – BNS teigė „Baldų namams“ pardavimų vadybininkė Natalija Jevsejeva.

Drabužių prekybos grupė „Apranga“ taip pat planuoja savaitgalį atidaryti 15 parduotuvių Vilniuje ir Kaune, o kitą antradienį – dar vieną Klaipėdoje. Kaune veikia bendrovės valdoma parduotuvė Laisvės alėjoje, BNS pranešė grupės vadovas Rimantas Perveneckas.

Vyriausybė po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį leido kai kuriems verslams atnaujinti veiklą. Palengvinimai verslui galioja su sąlyga, jog bus paisoma saugumo, priešingu atveju numatomos sankcijos, o suvaržymai gali sugrįžti.

Vėl gali dirbti ne maisto parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko. Atnaujinti veiklą gali visos smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, įskaitant ir veikiančias didžiuosiuose prekybos centruose.

Parduotuvės ir paslaugų vietos turės reguliuoti klientų srautus – užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA