A. Veryga pajuokavo: kai pamačiau rūkantį ministrą, man alus iš rankos iškrito | Kas vyksta Kaune

A. Veryga pajuokavo: kai pamačiau rūkantį ministrą, man alus iš rankos iškrito

LRV nuotr., stopkadras / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienio popietę per Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nuotolinę konferenciją Aurelijus Veryga papokštavo apie finansų ministro gestą per Vyriausybės posėdį. V. Šapokos užtraukto dūmo A. Veryga nesureikšmino – juokais atrėžė pamatęs šį vaizdą išmetęs alų.

Žurnalistams koronaviruso situacijai apžvelgti skirtoje konferencijoje pasiteiravus, kaip A. Veryga sureagavo V. Šapokai trečiadienį tiesiogiai transliuotame Vyriausybės posėdyje užsirūkius, sveikatos apsaugos ministras leido sau pajuokauti.

„Kai pamačiau rūkantį ministrą, man bokalas alaus iš rankų iškrito“, – nusijuokė A. Veryga, visuomenėje turintis didelių alkoholio ribojimų iniciatoriaus ar bent leidėjo įvaizdį.

Kuriozišką spaudos konferencijos momentą galite pamatyti 41.10 vaizdo įrašo minutę.

„Jeigu rimtai, visi turėtume atsakingai elgtis ir rodyti pavyzdį visuomenei, bet manau, kad premjeras pakomentavo ministro elgesį ir kolega Vilius išvadas iš to padarė“, – šyptelėjęs pridėjo sveikatos apsaugos ministras.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad finansų ministras V. Šapoka trečiadienį užkliuvo ne vienam Vyriausybės posėdžio žiūrovui. Pirmosiomis posėdžio minutėmis V. Šapoka išsitraukia cigaretę ir ją užsidega, rūkydamas sklaido dokumentų lapus.

Nuotrauka iš nuotolinės Vyriausybės spaudos konferencijos greit įsisuko socialiniuose tinkluose. Vyriausybės posėdžio pabaigoje ministrą sugėdino ir premjeras Saulius Skvernelis, paprašęs V. Šapokos daugiau per posėdžius nerūkyti. Jis paragino ministrą iš viso mesti šį žalingą įprotį.

Tuo metu viena svarbiausių žinių ketvirtadienio SAM konferencijoje buvo, kad bendradarbiaujant su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Vyriausybe, įkurta nemokama nacionalinė vieninga emocinės paramos telefonu linija.

Kaip nurodoma SAM pranešime, paskambinę numeriu 1809 gyventojai gaus emocinę pagalbą, kurią suteiks emocinės pagalbos linijų savanoriai bei profesionalūs psichologai. Linija veiks viso karantino metu bei kurį laiką po jo pagal poreikį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA