Kauno centre siūloma nuomotis erdves smulkiajam verslui | Kas vyksta Kaune

Kauno centre siūloma nuomotis erdves smulkiajam verslui

Organizatorių nuotr.

Lietuvoje vis dar tęsiantis karantinui, verslas bando prisidėti prie šalies gerovės įvairiausiais būdais. Tokiu pavyzdžiu tapo ir keletas Kauno verslininkų, nusprendusių pasiūlyti patalpas Laisvės alėjoje už mažesnę nei rinkos kainą. Patalpos su visais patogumais, įskaičiuotais mokesčiais ir skirtingo dydžio erdvėmis yra skirtos smulkiajam verslui bei dirbantiems individualiai.

Kūrybiškos erdvės už mažesnę nei rinkos kainą

„Susidarius tokiai padėčiai, norisi paskatinti žmones imtis svajonių veiklos. Gal atidaryti grožio saloną, o gal vesti sporto treniruotes. Mes turime patalpas, kurios šiuo nelengvu metu kažkam gali padėti įsivažiuoti į rinką“, – teigia Jurgis Jasinskas.

Vos nuo 90 Eur/mėn. verslininkai siūlo Kauno centre išsinuomoti patalpas, kurios gali virsti į biurą, dirbtuves, sporto salę, kirpyklą ar kitą erdvę, tinkančią norimam verslui pradėti ar tęsti.

Populiarėjant bendradarbystės erdvėms, uždarų biurų, kurių plotas siektų nuo dešimt iki kelių šimtų kvadratinių metrų, vis labiau trūksta arba neretai tokios erdvės būna apleistos, šaltos, neestetiškos, jų vieta toliau nuo centro.

Erdvės smulkiajam verslui Kaune / Organizatorių nuotr.

„Siūlome verslininkams sudaryti vienerių ar kelerių metų sutartis, kad šie būtų tikri, jog nuomos kaina nesikeis, net pasibaigus karantinui. Suprantame, kad pasibaigus šiam laikotarpiui, sudėtinga ekonominė situacija nepasikeis tą pačią dieną, todėl norime skatinti smulkų verslą taip, kaip galime – sudaryti sąlygas kurti pridėtinę vertę Kaunui“, – dėsto verslininkas J. Jasinskas.

Ateityje čia turėtų atsirasti ir populiari bendradarbystės erdvė, meninės instaliacijos, padėsiančios į šį pastatą, kaip į laisvalaikio centrą, pritraukti ir visuomenę. Pro langus atsiveriantis Kauno Soboro vaizdas į šį statinį vilioja kauniečius jau ne vienerius metus. Anksčiau čia buvo POST galerija, garsinusi Kauną meno pasaulyje. Dabar ši erdvė tuščia ir laukia naujų idėjų bei iššūkių.

Patogus susisiekimas

Iš viso verslininkai siūlo nuomotis 2500 kvadratinių metrų erdvę. Dalis patalpų jau rezervuota, tad norintys – delsti neturėtų. „Išties nesitikėjome tokio susidomėjimo. Žinojome, kad nebrangios erdvės nuomai Kauno centre – daugelio verslininkų svajonė. Pasirodo, kad neklydome“, – teigia J. Jasinskas.

Tiesa ta, kad patalpos Kauno centre, nors ir skamba patraukliai, neretai turi minusų, trukdančių sėkmingai veiklai. Pavyzdžiui, privažiuoti nuosavu automobiliu prie daugelio tokių nuomojamų vietų yra neįmanoma.

Tad naujųjų patalpų savininkai džiaugiasi, kad verslo centras turi patogų privažiavimą su didele automobilių stovėjimo aikštele. Be to, patalpos nuo autobusų stotelės pasiekiamos vos per porą minučių pėsčiomis.

Erdvės smulkiajam verslui Kaune / Organizatorių nuotr.

Atsakingas verslo centras, kuriam nereikia prekių ženklo Verslininkai paklausti, kodėl naujasis verslo centras neturi asmeninio prekių ženklo, sako, kad kol kas nemato tam reikalo.

J. Jasinskas teigia: „Norime, kad šį ženklą kurtų kolegos, kurie čia dirbs. Norime, kad jų verslai kalbėtų, o ne mūsų dirbtinai sukurtas prekių ženklas. Ne paslaptis, kad brandinimas kartais yra būdas pasipelnyti, o mūsų tikslas už kuo mažesnę kainą duoti erdvę tiems, kurie turi idėjų. Neturime tikslo sukurti prekių ženklą, ne šį kartą.“

Verslininkai suteikia Kaunui tai, ko dabar jam reikia. Kaip sakoma reklaminiame tekste, patalpos skirtos ir pardavėjams, ir kūrėjams, ir šokėjams, ir kirpėjams, ir visiems kitiems. Jei turi idėją – Kaunas turi tau vietą. Tikimasi, kad patalpų naujakuriai čia ne tik dirbs, bet ir kurs verslo bendruomenę, galinčią palaikyti ir padėti vieni kitiems.

Norite išsinuomoti erdvę? Susisiekite telefonu: +370 6 15 454 54.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA