S. Skvernelis: gyventojams atpigs elektra ir dujos (papildyta) | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: gyventojams atpigs elektra ir dujos (papildyta)

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis žada, kad nuo liepos maždaug 10-15 proc. pigs elektra ir dujos gyventojams.

„Elektros kaina nuo liepos 1 d. turėtų mažėti ne mažiau kaip 10 proc. (kalbu apie standartinį elektros tarifą gyventojams), o gamtinės dujos – ne mažiau kaip 15 proc. visiems gyventojams. Duomenys dar negalutiniai, jie gali koreguotis. Ne į blogesnę, o į geresnę pusę, kitaip tariant – vartotojų naudai“, – socialiniame tinkle Facebook“ rašo premjeras.

Pasak S. Skvernelio, tai viena iš Vyriausybės priemonių mažinant neigiamas koronaviruso pasekmes vartotojams ir kartu išnaudojant elektros ir gamtinių dujų rinkų tendencijas.

„Energetikos ministerijai su atsakingomis institucijomis yra pavesta įvertinti, kiek maksimaliai būtų galima sumažinti elektros ir dujų kainas gyventojams nuo liepos pradžios. Šiuo metu atliekami detalesni skaičiavimai“, – teigia S. Skvernelis.

Premjero teigimu, šiuo metu vykdomi detalesni skaičiavimai.

Papildyta 11.41 val.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas dar kovo pabaigoje BNS sakė, kad užsitęsus žemų elektros kainų tendencijai, jos galėtų būti perkeltos į tarifą kuo greičiau.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) narys Renatas Pocius tuomet teigė, jog realu, kad taryba dar pavasarį perskaičiuos elektros kainas buitiniams vartotojams, o pagal tuometinius duomenis, jos galėtų sumažėti apie 10 proc.

Jis neatmetė, kad nuo liepos vartotojams atpigtų ir šiemet sausį jau pigusios gamtinės dujos.

Elektra buitiniams vartotojams nuo sausio pabrango vidutiniškai 14,7 proc., o dujos pigo vidutiniškai 17,9 proc.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA