Uždaroma koronaviruso židiniu tapusi Nemenčinė: tikrinami visi atvykstantieji ir išvykstantieji | Kas vyksta Kaune

Uždaroma koronaviruso židiniu tapusi Nemenčinė: tikrinami visi atvykstantieji ir išvykstantieji

BNS 2020/04/16 10:23
Asociatyvi / R. Pūko nuotr.

Vilniaus rajone, Nemenčinėje, dėl koronaviruso plitimo grėsmės ketvirtadienį apribotas atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų judėjimas, kol kas didesnių problemų nekilo, sako Vilniaus rajono savivaldybė administracijos direktorė Liucina Kotlovska.

„Didesnių problemų, kad kažkas neišvažiavo ar neįvažiavo, nepastebėta. Kyla žmonėms klausimų, bet sprendžiame tuos klausimus, stengiamės padėti išspręsti“, – ketvirtadienio rytą BNS sakė viena savivaldybės vadovių.

Jos teigimu, aplinkinių kaimų gyventojams kilo klausimų, kaip pasiekti maisto prekių parduotuves ar vaistines.

„Susitarėme su maisto prekių tiekėjais, kad galbūt į tuos kaimus atvažiuos automobilinė parduotuvėlė. Jeigu vaistų kam nors reikės, tai galės susisiekti su seniūnijos darbuotojais, ir jie padės parūpinti tuos vaistus“, – teigė L. Kotlovska.

Koronaviruso židiniu tapusioje Nemenčinėje ketvirtadienio rytas nebuvo įprastas – nuo 7 val. savaitei miestas buvo uždarytas.

„Manau, kad tą savaitę išgyvensime“, – sakė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė.

Vyriausybės sprendimu asmenims uždrausta atvykti į Nemenčinę, išskyrus grįžtančius miesto gyventojus, Nemenčinėje dirbančius iš kitų teritorijų atvykstančius asmenis, taip pat asmenis, turinčius Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą.

Prie įvažiavimų į Nemenčinę įrengti trys patikros postai, transporto eismas leidžiamas tik per juos, kiti keliai buvo uždaryti.

„Ir autobusai yra tikrinami, pareigūnai tikrina žmonių vykimo priežastis“, – pasakojo L. Kotlovska.

Gyventojų prašoma turėti dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti ir popieriniai dokumentai, ir nufotografuoti elektroninėse laikmenose.

Šių priemonių imamasi po to, kai Nemenčinėje įsikūrusioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ nustatyta apie 20 koronaviruso atvejų.

Koronavirusas diagnozuotas ir greta miestelio įsikūrusių globos ir slaugos namų „Senevita“ darbuotojui, kuris, kaip įtariama, yra koronavirusu užsikrėtusios siuvimo įmonės darbuotojos giminaitis.

Įstaigoje globojama per 200 senyvo amžiaus žmonių, dirba apie 150 darbuotojų – trečiadienį jie pradėti tikrinti dėl koronaviruso, baigus tikrinti darbuotojus, ketinama patikrinti ir globotinius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA