Vyriausybė nusprendė: dalis verslo veiklą atnaujinti galės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė nusprendė: dalis verslo veiklą atnaujinti galės (papildyta)

BNS 2020/04/15 14:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė po mėnesį trukusių suvaržymų leido kai kuriems verslams atnaujinti veiklą. Vėl galės dirbti ne maisto parduotuvės, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, turinčios atskirą įėjimą iš lauko. Tuo metu atnaujinti veiklą galės visos smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, įskaitant ir veikiančias didžiuosiuose prekybos centruose.

„Matome galimybę palaipsniui atpalaiduoti suvaržymus tam tikriems verslo sektoriams – tą nieko nelaukdami ir darome. Žinoma, jose dirbantys asmenys privalės dirbti griežtai laikydamiesi nustatytų saugumo reikalavimų“, – Vyriausybės pranešime sako premjeras Saulius Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad palengvinimai verslui galioja su sąlyga, jog bus paisoma saugumo, priešingu atveju numatomos sankcijos, o suvaržymai gali sugrįžti.

„Atkreipiu dėmesį visų, kurie pirmiausia tai organizuos savo verslo ar paslaugų teikimą, kad privaloma bus užtikrinti operacijų vadovo (sveikatos apsaugos ministro – BNS) nustatytų sąlygų laikymąsi, kitokiu atveju numatytos yra ir sankcijos ir tiesiog būsime priversti tuos palengvinimus panaikinti, jeigu matysime, kad situacija blogėja arba žmonės – tiek darbdaviai, tiek galbūt pirkėjai – nesilaiko reikalavimų“, – posėdyje kalbėjo S. Skvernelis.

Jis antradienį pranešė, kad veikla gali būti atnaujinta su sąlyga, jei bus reguliuojami klientų srautai, vienu metu aptarnaujant vieną žmogų. Įmonės turės laikytis papildomų saugos reikalavimų, kuriuos dar nustatys Sveikatos apsaugos ministerija.

Vyriausybės sprendimu parduotuvės bei taisyklos turi užtikrinti 10 kvadratinių metrų plotą vienam žmogui arba vienu metu aptarnauti tik vieną pirkėją, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių, posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Tai, jog didžiuosiuose prekybos centruose esančios smulkios remonto, buities paslaugų įmonės galės atnaujinti veiklą, BNS patvirtino ekonomikos ir inovacijų ministro patarėja Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Pramogų ir prekybos centruose esančios ne maisto parduotuvės, grožio salonai ir toliau negalės veikti.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis BNS pranešė, kad be šių, kol kas dar negalės veikti lauko kavinės, sporto klubai. Jų veiklą planuojama atnaujinti vėliau.

Lietuvoje karantinas, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, paskelbtas kovo 16 dieną ir galioja iki balandžio 27 dienos imtinai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA