„Camelia“ vaistinės akibrokštas: rizikos grupėje esanti kaunietė liko be prekių | Kas vyksta Kaune

„Camelia“ vaistinės akibrokštas: rizikos grupėje esanti kaunietė liko be prekių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vėlyvą antradienio vakarą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi garbaus amžiaus moteris. Šią stipriai nuliūdino „Camelia“ vaistinės nenoras užtikrinti kliento saugumą karantino metu. Moteris teigė elektroninėje parduotuvėje pirktų produktų taip ir negavusi, nes vaistinė neužtikrino bekontakčio atsiskaitymo.

Į rizikos grupę patenkanti skaitytoja tvirtino, jog turi daug sveikatos problemų, todėl griežtai laikosi karantino ir stengiasi su niekuo nekontaktuoti. Senjorė maistą užsisako internetu ir dažniausiai reikalingų prekių užsisako iš kitos vaistinės, tačiau, pastebėjusi „Camelia“ vaistinėje geras nuolaidas, nusprendė apsipirkti ten.

„Supraskit, aš turiu sveikatos problemų, esu rizikos grupėje, bijau eiti ir kontaktuoti su pašaliniais žmonėmis. Aš net negaliu išeiti šiukšlių išmesti“, – graudinosi į redakciją paskambinusi moteris.

Vaistinės elektroninėje parduotuvėje prekes užsakiusi kaunietė teigė, jog neradusi būdo atsiskaityti už prekes bankiniu pavedimu, nusprendė, kad pavyks prekes atsiimti paliekant grynųjų pinigų laiptinėje, kai atvyks kurjeris.

Deja, kurjeriui atvykus be išankstinio pranešimo, senjorė buvo paprašyta atsiskaityti už prekes bankine kortele, nors „Camelia“ vaistinės internetinio portalo apmokėjimo sekcijoje nurodoma, jog pristatant prekes į namus, už siuntinį galima susimokėti grynaisiais, bankine kortele arba bankiniu pavedimu, jei prekių krepšelyje nėra nereceptinių vaistų. Moteris atsisakė mokėti kortele, bijodama bet kokio kontakto su atvažiavusiu kurjeriu.

Dėl šios priežasties kaunietė liko be užsakytų prekių, o susisiekus su vaistinės atstovu, šis jai pasakė, kad grynaisiais atsiskaityti negalima, nes pirkta vaistų, liepė atsiskaityti kortele. Moteriai aiškinant, jog ši yra itin aukštoje rizikos grupėje ir nenori kontaktuoti su atvažiavusiu kurjeriu ar liesti kortelių skaitytuvo, atstovas laikėsi savo pozicijos ir nepanoro senolei padėti.

„Man tas siuntinys buvo labai svarbus, užsisakiau marlės, kad galėčiau pasigaminti kaukių, tepalo bronchams, dezinfekanto, vitamino C ir kitų reikalingų priemonių. Jie net neleido siuntinio sūnui paimti iš artimiausios vaistinės, liepė vėl iš naujo viską užsakinėti. Jeigu turime saugotis, tai gal visi saugotis turime?“ – situaciją dėstė moteris.

Vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios bendrovės „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare informavo, kad klientams pasirinkus pristatymo būdą į vaistinę, joje galima atsiskaityti tiek grynaisiais pinigais, tiek kortele.

„Šiuo konkrečiu atveju klientas pasirinko pristatymo būdą į namus. Tokią paslaugą mūsų vaistinėms teikia UAB „DPD Lietuva“. Šalyje paskelbus karantiną, UAB „DPD Lietuva“ visiems klientams pradėjo vykdyti bekontaktį pristatymo būdą į namus, kurio metu pirkėjai gali atsiskaityti tik banko kortelėmis. Karantinui besitęsiant, kurjeriai grynųjų pinigų nepriima“, – aiškino A. Budrikienė, pridėjusi, kad elektroninėje parduotuvėje atsiskaitymo bankiniu pavedimu funkcijos vaistinė neturi.

Pasiteiravus, kodėl to paties siuntinio klientės artimiesiems neleista atsiimti vaistinėje, bendrovės direktorė apgailestavo, kad dėl didelio darbo krūvio darbuotojas nesuteikė paslaugos ir neperkelė užsakymo į artimiausią vaistinę.

„Dėl įvesto visuotinio karantino, vaistinėse imamasi visų būtinų priemonių klientų ir vaistininkų sveikatai apsaugoti. Į visas mūsų vaistines yra pristatytos apsauginės pirštinės, rankų ir paviršių dezinfekciniai skysčiai, apsauginės kaukės, prie kasų buvo pastatytos organinio stiklinio pertvaros. Jau kuris laikas vaistinėse neliko pirkinių krepšelių, testerių“, – paklausus, kaip saugomi darbuotojai ir klientai, komentavo A. Budrikienė.

Taip siekiama mažinti liečiamų daiktų vaistinėje skaičių. Pirkėjams rekomenduojama laikytis saugių atstumų nuo kitų pirkėjų ir vaistinės darbuotojų, vaistinėse lankytis tik tada, jei tai yra neišvengiama, o už prekes atsiskaityti banko kortele.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA