Vyriausybė aptarė tolesnį galimą karantino sąlygų švelninimą | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė aptarė tolesnį galimą karantino sąlygų švelninimą

BNS 2020/04/15 16:06
Asociatyvi / Delfi nuotr.

Vyriausybei palengvinus sąlygas daliai prekybos ir paslaugų verslo, ji apsvarstė ir tolesnius galimus karantino sąlygų švelninimo etapus. Tačiau kada tai būtų padaryta, kol kas neaišku.

„Posėdyje priimti sprendimai dėl karantino švelninimo pirmojo etapo įgyvendinimo, būtent dėl galimybės prekybos ne maisto produktų parduotuvėms, taip pat dėl trumpo socialinio kontakto paslaugų teikimo (…) Antruoju etapu siūlomos veiklos, kurios galėtų būti ilgesnio socialinio kontakto, didesnės aprėpties, bet mažiau būtinos veiklos“, – pasitarime kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Vėliau numatoma leisti veikti įmonėms, kur socialinis kontaktas būtų ilgesnis, pavyzdžiui, kultūros įstaigoms – bibliotekoms, muziejams, sveikatos paslaugų (planinės procedūros, sveikatinimo paslaugos), grožio paslaugų įmonėms (kirpyklos, kosmetologijos kabinetai) ir kita.

Taip pat galėtų būti leidžiama lauko kavinių, restoranų veikla, specializuoti mokymai, negalintys vykti nuotoliniu būdu (vairavimo, aviacijos), prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veikla (ribojant įėjimą) bei kitos.

Šios priemonės galėtų būti taikomos po dviejų savaičių, bet atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją.

„Planas yra orientacinis, tikrai negalime kalbėti apie jokias datas (…) Šitas planas tikrai reikalingas, kad bent jau veiklos, verslo grupės matytų, kokiu etapiškumu bus jiems galima grįžti į normalų valstybės gyvenimą¨, – pasitarime kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA