Premjeras siūlo vasaros metu susilaikyti nuo kelionių į užsienį – pataria ilsėtis Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Premjeras siūlo vasaros metu susilaikyti nuo kelionių į užsienį – pataria ilsėtis Lietuvoje

delfi.lt 2020/04/15 18:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį konferencijoje paragino susilaikyti nuo užsienio kelionių šią vasarą ir geriau keliauti Lietuvoje.

„Mes matome, kaip situacija keičiasi Europos valstybėse, kokios yra tendencijos, kol kas kalbėti būtų per didelis optimizmas. Manau, kad rizikos kurį laiką dar gerokai išliks. Mano asmeninis patarimas, šiai vasarai keliones planuoti reikėtų po mūsų gražią Lietuvą ir ilsėtis čia, apžiūrėti lankomus objektus Lietuvoje. Bet jei situacija keisis, ir keisis Europoje optimistiškai, tikrai jokių ribojimų kelionėms nebus. Pasibaigs karantino suvaržymai, atsigaus skrydžiai, tarptautiniai maršrutai autobusų, keltai ir bus galima pasirinkti, kaip ir kur keliauti“, – kalbėjo S. Skvernelis

Delfi primena, kad šiandien Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pasiūlė europiečiams neplanuoti kelionių anksčiau rudens, praneša portalas RTL.

„Siūlau palaukti ir kol kas neplanuoti turistinių kelionių vasarai, nes Europa vis dar kenčia nuo koronaviruso pandemijos. Šiuo metu niekas negali suteikti patikimų prognozių liepos ir rugpjūčio mėnesiams. Mums teks išmokti gyventi su šiuo virusu dar daug mėnesių, galbūt iki kitų metų“, – sakė ji.

Interneto svetainėje „SchengenVisaInfo“ rašoma, kad kai kurios ES valstybės jau svarsto galimybę švelninti karantino priemones, įvestas dėl COVID-19 infekcijos, nors kitos baiminasi antros pandemijos bangos ir lieka užsidariusios.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA