Premjeras: daugiau veiklų galėtų būti atnaujinta gegužės pradžioje | Kas vyksta Kaune

Premjeras: daugiau veiklų galėtų būti atnaujinta gegužės pradžioje

BNS 2020/04/15 20:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį leidus atnaujinti veiklą kai kuriems verslams, dar daugiau jų galėtų būti atnaujinta per pirmas dešimt gegužės dienų, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžia, kad atpalaidavimas priklausys nuo to, ar po Velykų savaitgalio drastiškai nepadidės užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius.

„Kol kas turime nebloga plokščią kreivę, statistikos augimą, kuris leidžia priimti žingsnius dėl dalinio atpalaidavimo. Bet kaip toliau klostysis, labai daug priklausys nuo to, kaip mes elgėmės per ilgąjį savaitgalį, kokios pasekmės bus“, – DELFI laidoje „Dėmesio centre“ sakė premjeras.

„Jeigu pasekmių nebus, išlaikysime tas tendencijas, galime kalbėti apie gegužės pirmą dešimtadienį ir galbūt tokius sprendimus priimti su dar didesniu švelninimu. Karantino režimas gali užtrukti, bet jis gali būti gerokai atpalaiduotas“, – pridūrė jis.

Vyriausybė po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį leido kai kuriems verslams atnaujinti veiklą – vėl galės dirbti ne maisto parduotuvės, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko.

[susije_video kurie=””]

Svarstoma, kad antruoju etapu galėtų būti leidžiama veikti kultūros įstaigoms – bibliotekoms, muziejams, sveikatos įstaigoms, atliekančioms planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, kirpykloms, kosmetologijos kabinetams ir kitoms.

Taip pat galėtų būti leidžiama lauko kavinių, restoranų veikla, specializuoti mokymai, negalintys vykti nuotoliniu būdu (vairavimo, aviacijos), prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veikla ribojant įėjimą bei kitos.

Karantinas dėl koronaviruso epidemijos Lietuvoje paskelbtas kovo 16 dieną ir kol kas galioja imtinai iki balandžio 27 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA