Kauno koronaviruso dienoraštis #18 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #18

„Kas vyksta Kaune“ montažas

Kol aukščiausia šalies valdžia skelbia apie lengvinamas karantino sąlygas, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai šiuo neįprastu laikotarpiu toliau fiksuoja miesto aktualijas. Atšventus šv. Velykas, kauniečiai nerimo dėl Palemono atskirties, stringančio prekių pristatymo ir keistų bitininkų sprendimų. Virš miesto dangų skrodė naikintuvai, viešojo transporto vairuotojai gatvėmis riedėjo be kaukių, o pavasarinio apsivalymo šiukšles gyventojai nusprendė išversti tiesiog laukuose.

Palemonas Kaunui nebepriklauso?

„Pasakykite brangieji ir paviešinkite, kodėl Palemonas atskirtas nuo miesto? Nėra bankomato, transporto kortelės pasipildyti taip pat neįmanoma. Gal Palemonas jau ne Kauno miestui priklauso? Kur mūsų, palemoniečių, lygios teisės?“ – piktinosi Zita.

Aštrialiežuvė moteris taip pat tvirtino, kad didžiuliam onkologinių ligonių „džiaugsmui“, Palemono „Express Market“ parduotuvėje brokolių kaina šoktelėjo nuo 1,99 Eur iki 6,49 Eur. „Kuo mes kitokie negu gyvenantys centre? Mokam tokius pačius mokesčius, kaip ir visi“, – pastebėjimais dalijosi kaunietė.

Prekes užsakę kauniečiai skendi nežinioje

„Labai daug skundų dėl Kauno „Ermitažo“ internetines parduotuvės, kurioje užsisakius niekas negauna prekių pagal nustatytą terminą. Neina jiems net paskambinti – visi numeriai išjungti, o tas, kuris įjungtas, niekad nekelia.

Vakar gavau laišką po 9 dienų nuo užsakymo, kad jis pradėtas vykdyti. Kai paklausiau, kada bus įvykdytas, atrašė „tikimės, per šią savaitę“, nors turėjo būti įvykdytas per 5-8 dienas. (…) Lai nemeluoja žmonėms, kad gaus užsakymus per tiek dienų, o terminas dvigubinamas ir net neaišku, kada bus įvykdytas. Pinigai sumokėti, žinoma, tą pačią dieną“, – dėl prekybininkų veiksmų niršo skaitytojas.

Ora suvirpino naikintuvų griausmas

Trečiadienį, apie 16.45 val., virš Kauno skaitytojai pastebėjo rikiuotėje skridusius tris naikintuvus. Apie karinius orlaivius portalui pranešę Tomas juos matė virš „Moki Veži“ parduotuvės, o Jonavos gatvėje gyventojams naikintuvus pavyko ir užfiksuoti.

Naikintuvai virš Kauno / Skaitytojo nuotr.

Visuomeniniame transporte karantinas atpalaiduotas anksčiau

„Gal yra žinių, kodėl viešojo transporto vairuotojai nedėvi kaukių? Autobusai – ne vieša vieta? Savivaldybė neparūpina? Neprivaloma jiems?
Laukiau ryte stotelėje, nei vieno su kauke“, – teigė Vilmantė, „plikų“ vairuotojų, visgi, neužfiksavusi.

Naujas dviračių entuziastų maršrutas

„Va, kaip laikomasi karantino. Dviratininkai važinėja beveik kiekvieną dieną link Zatyšių karjero senuoju Kauno keliu“, – sportininkų grupelę miškingame kelyje fiksavo Erikas. Gal atokioje vietoje grupinių treniruočių rengėjai tikisi pasislėpti nuo įstatymo rankos?

Dviratininkai prie senajame Kauno kelyje / Skaitytojo nuotr.

Idėja vairuotojų egzaminavimą tęsiančiai „Regitrai“

Trečiadienį „Regitrai“ paskelbus, kad artimiausiomis dienomis vėl bus pradėti rengti motociklininkų ir krovininio transporto vairuotojų egzaminai, Vilhelmas svarstė, kad analogišką motociklininkų egzaminavimui metodą būtų galima pritaikyti ir lengvųjų automobilių vairuotojams.

„Taip, kaip ir vertinant motociklininkus, važiuojant iš galo juk visas važiavimas matosi lygiai tai pat puikiai“, – teigė „Regitrai“ mintį mestelėjęs vyras.

Emigrantai įstrigo Skandinavijoje

Galimybių iš Islandijos į gimtinę parvykti ieškojęs kaunietis Jonas vienoje socialinio tinklo grupėje dalijosi sulaukęs nekokių žinių iš Lietuvos ambasados Danijoje.

Skandinavijoje strigę kauniečiai / „Facebook“ nuotr.

Vežėjai vyrui dėl skrydžio organizavimo nurodė kreiptis į nacionalines institucijas – Užsienio reikalų bei Susisiekimo ministerijas. Visgi ambasada patvirtino, kad Vyriausybė specialių skrydžių iš Islandijos ir Danijos nebeplanuoja, o vienintelė galimybė grįžti savarankiškai – skristi per Londoną, tačiau sudėtinga kelionė gali ir nepavykti.

Skandinavijoje strigę kauniečiai / „Facebook“ nuotr.

Patręšus augalus ir medus saldesnis

Ilona dar prieš porą dienų fiksavo, jos galva, lauko tualetą Ąžuolyno parke aptvertoje teritorijoje. Šįkart kaunietė toje pačioje vietoje atkreipė į neįprastą žmogaus atliekų ir darbštuolių bičių švaros kontrastą.

Statiniai Ąžuolyno parke / Skaitytojos nuotr.

„Išoriškai labai panašu į lauko tualetą, gal klystu? Ir šalia bičių aviliai. Visa tai užtvertoje parko teritorijoje. Tai teisinga, higieniška ir leidžiama?!“ – šūktelėjo skaitytoja.

Šiukšles teko krauti atgal į priekabą

Dar šventinį savaitgalį pilietiški kauniečiai apsaugojo gamtą nuo ne tokių pareigingų gyventojų. Pilną priekabą šiukšlių jie jau buvo beverčiantys tiesiog laukuose, kai „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai liepė atliekas krauti į priekabą ir vežtis namo.

Miško tvarkymo darbai / vaizdo įrašo stopkadras

Papildyta gegužės 4 dieną 08.24 val.

Kaip paaiškėjo, užfiksuotose nuotraukose ir vaizdo įraše, kurį į redakciją siuntė skaitytojas, iš tiesų vyko ne miško šiukšlinimo, bet jo tvarkymo darbai. Užfiksuoti asmenys tvarkė jam priklausančio miško teritoriją.

[galerija kiek=”4″]

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA