Karantino švelninimas: Vyriausybė ketina atlaisvinti ir kai kuriuos skrydžių ribojimus | Kas vyksta Kaune

Karantino švelninimas: Vyriausybė ketina atlaisvinti ir kai kuriuos skrydžių ribojimus

BNS 2020/04/15 11:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei planuojant kiek atlaisvinti karantino ribojimus verslui, kartu ketinama leisti ir kai kuriuos keleivinius skrydžius. Siūloma leisti išvykti užsienio šalių piliečiams, taip pat leisti privačius skrydžius nedideliais lėktuvais.

Sprendimą Vyriausybė turėtų priimti posėdyje trečiadienį.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, išvykstamųjų skrydžių ribojimas neturi tiesioginės įtakos koronaviruso plitimui, todėl siūloma jų neriboti, be to, užsieniečiai ir dabar gali išvykti iš Lietuvos automobiliais ar keltais.

„Kitų šalių piliečiai galėtų išvykti be ribojimų. Atsižvelgiant į tai, netikslinga kiekvienu atveju nagrinėti repatrijacijos skrydžių iš Lietuvos klausimus“, – rašoma rašte.

Tai pat siūloma be atskirų leidimų leisti privačius skrydžius į Lietuvą, jei jais teisėtai atvyksta iki penkių keleivių. Tiek pat žmonių gali atvykti lengvuoju automobiliu iš Latvijos ar keltu iš Kylio.

Lietuvoje oro erdvė uždaryta nuo balandžio 4 dienos, todėl keleiviniams skrydžiams reikia Lietuvos institucijų ir susisiekimo ministro leidimo. Atvykti taip pat galima vieninteliu keltu iš Kylio į Klaipėdą

Pradedant lengvinti karantino sąlygas verslui, Vyriausybė trečiadienį taip pat turėtų leisti atnaujinti veiklą parduotuvėms, išskyrus esančias prekybos centruose, taip pat daliai remonto ir kitų paslaugų įmonių.

Tiek parduotuvės, tiek paslaugų teikėjai turi turėti atskirą įėjimą iš lauko ir galimybę reguliuoti pirkėjų srautus – vienam pirkėjui tektų ne mažiau kaip 10 kvadratinių metrų prekybos ploto arba vienu metu būtų aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas.

Parduotuvėse ir paslaugų teikimo vietose turės būti užtikrintos būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Lietuvoje karantinas, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, paskelbtas kovo 16 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA