Karštojoje koronaviruso linijoje savanoriaujanti G. Žemaitė: darbuotojai nori pailsėti, bet negali | Kas vyksta Kaune

Karštojoje koronaviruso linijoje savanoriaujanti G. Žemaitė: darbuotojai nori pailsėti, bet negali

delfi.lt / Raminta Blažytė 2020/04/14 16:15
Asmeninio albumo nuotr.

„TV Pagalbos“ gelbėtoja Gerda Žemaitė nustebino žengdama pavyzdingą žingsnį. Žinoma moteris tapo karštosios koronos linijos Kaune savanore. Prisijungti prie kolektyvo žurnalistę paskatino bičiulės šaulės pagalbos šauksmas.

„Draugė koordinuoja savanorių veiklą. Pastebėjau, kad feisbuke ji vis dalijasi žinutėmis, kad labai trūksta žmonių. Kadangi man pačiai jau nusibodo sėdėti namuose, o vyras turi galimybę kai kuriomis dienomis dirbti iš namų, pagalvojau, kad tuo metu, kai jis gali prižiūrėti vaiką, galiu pamėginti bent kažkuo prisidėti“, – „Delfi“ sakė Gerda, su vyru, televizijos laidų prodiuseriu, Andriumi Žemaičiu, auginanti vienerių sūnų Nikolą.

Nors įgyjama patirtis žinomą moterį žavi, ji neslepia – veikti tikrai yra ką.

„Pavyzdžiui, vakar apie valandą truko apmokymai. Informacijos tikrai daug, o pradžioje ir baimės yra. Žinoma, kai įsivažiuoji, viskas tampa paprasta ir įdomu. Domimės, kokie žmogaus simptomai, nukreipiame konsultacijoms su medikais t.t.“, – pasakojo Gerda.

Anot žurnalistės, nustebino ir darbo aplinka – darbuotojais puikiai pasirūpinta. Savanoriams priklauso maitinimas, galima atsigerti kavos. Saugumu irgi pasirūpinta – kabinetuose saugiu atstumu sėdi po 3 žmones. Gerda sako, kad šiuo metu, kai tikimasi didesnio skambučių srauto, norintys prisijungti – be galo laukiami.

„Darbuotojai jau yra pervargę. Nori pailsėti, bet negali. Jie aukoja savo laiką, tad norisi, kad tų žmonių būtų daugiau. Vakar su manimi dirbo 27 žmonės, tačiau visi čia nuolat keičiasi. Žinau, kad naktį lieka tik apie 5-6 žmones. Tad, jeigu skambučių srautas didelis – darbo krūvis irgi didžiulis. Dabar kaip tik žadamas besikreipiančiųjų pagausėjimas, nes baigėsi šventės, be to orai keičiasi ir daug kas gali pajusti peršalimą“, – kalbėjo Gerda.

Ji džiaugiasi, kad per trumpą praktiką dar neįkliuvo nė vienam įžūliam skambinančiajam.

„Man pasitaikė labai geranoriški žmonės, su kuriais bendrauti buvo tikrai malonu. Aišku, turi patikti dirbti tokį darbą. Savanoris turi būti komunikabilus. Tačiau šiuolaikiniam jaunimui komunikabilumo tikrai netrūksta“, – pasidžiaugė pašnekovė.

Pirmą kartą karštojoje linijoje žurnalistė dirbo nuo 14 iki 18 val. Na, o trečiadienį Gerda į piliečių skambučius atsakinės nuo 7 iki 15 val. Prisidėti prie komandos moteris ketina bent keletą kartų per savaitę.

„Mes visi tokiose situacijose turėtume sureaguoti ir prisidėti. Turime būti vieninga tauta, kuri, ištikus tokiai situacijai, nekrapštytų nosių. Jeigu yra laiko ir galimybių – prisidėkime“, – paragino žinoma moteris.

G. Žemaitė, paklausta, ar skambinantys žmones neatpažįsta jos balso, prisiminė kuriozišką situaciją iš praeities.

„Vakar tikrai niekas neatpažino. Nors panašių situacijų yra buvę. Kartą, kai kartą pastebėjau degančią žolę ir paskambinau policijos pareigūnams pranešti, jie iš karto atpažino mano balsą ir padėkojo. Sako – „Ačiū už pilietiškumą, turbūt čia Gerda Žemaitė?“. Aišku, nuo to niekas nesikeičia, bet man malonu“, – pasakojo pašnekovė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA