Aukštas pareigas užimantis Kauno aplinkosaugininkas dėl pažeminimo bylinėsis teisme | Kas vyksta Kaune

Aukštas pareigas užimantis Kauno aplinkosaugininkas dėl pažeminimo bylinėsis teisme

BNS 2020/04/14 14:16
DELFI nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento buvęs vadovas Vaidas Laukys nesutinka su ministro sprendimu jį perkelti į žemesnes pareigas – šį ministro sprendimą jis apskundė teismui.

„Kovo mėnesį ministras priėmė įsakymą, kuriuo aš esu perkeliamas į kitas pareigas ir šitas sprendimas yra apskųstas Vilniaus apygardos administraciniam teismui“, – BNS antradienį sakė buvęs aplinkosaugininkų vadovas.

„Ministerija balandžio aštuntą dieną parašiusi atsiliepimą į šitą skundą, taip kad jiems ta informacija puikiai žinoma“, – pridūrė jis.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika anksčiau šiemet nepatenkinimai įvertino vis dar pareigas ėjusio departamento vadovo veiklą, vėliau tą konstatavo ir ministerijoje sudaryta komisija.

Su šiais vertinimais buvęs aplinkosaugininkų vadovas teigia nesutikęs.

V. Laukys nuo penktadienio dirba Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėju. Apie tai praėjusią savaitę BNS pranešė aplinkos ministro atstovas spaudai Justas Jaskonis ir teigė, kad V. Laukys sutiko eiti žemesnes pareigas.

Tačiau buvęs aplinkosaugininkų vadovas sako neturėjęs kito pasirinkimo.

„Toks ir sutikimas, aš kito varianto, kaip vykdyti įsakymą, neturiu“, – teigė V. Laukys.

Jis taip pat teigė, kad kol kas nesitiki grįžti vadovauti Aplinkos apsaugos departamentui – tai priklausys nuo teismo sprendimo, tačiau skundu jis nori įrodyti, kad perkėlimas į žemesnes pareigas buvo inicijuotas ne dėl blogo darbo.

„Aš apskundžiau ir žiūrėsime, koks bus teismo sprendimas. Mano tikslas yra įrodyti, kad ministras neteisėtai atliko veiksmus ne dėl to, kad mano veikla buvo netinkamai vykdyta, o dėl kitų priežasčių“, – tvirtino buvęs aplinkosaugininkų vadovas.

Aplinkos ministras K. Mažeika dėkoja buvusiam vadovui, ministerija tuo metu ruošiasi skundo svarstymui teisme.

„Ministras dėkoja buvusiam vadovui ir tikisi, kad jam žymiai geriau seksis organizuoti darbą žemesniame lygmenyje, vadovaujant skyriui Kaune. Kiekvienas tarnautojas turi teisę pasitikrinti sprendimų teisėtumą teismuose. Ministerija rengiasi skundo svarstymui teisme“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Justas Jaskonis.

Aplinkos apsaugos departamentas ir jo vadovas kritikos sulaukė po gaisro padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ Alytuje ir „Grigeo Klaipėda“ galimos taršos į Kuršių marias skandalų.

Vis dėlto, V. Laukys sako, kad tai nėra tikrosios priežastys jį pažeminti pareigose.

„Niekas iki šiol nesigilino į priežastis, dėl kokių priežasčių viskas įvyko. Dabar visi šneka – „Ekologistika“, „Grigeo“, o kur priežastys? Dabar ir kitas vadovas ateis, ar jis žinos, ką daryti? Nėra įvardinta, kas yra blogai“, – teigė V. Laukys.

Jo teigimu, norint sutvarkyti aplinkosaugos sistemą, būtina imtis platesnių veiksmų, o ne nukreiptų į departamentą ir jo vadovą.

„Ekologistikos“ byloje šiuo metu įtariamai pateikti dviem Alytaus aplinkosaugininkėms.

Be kita ko, šiuo metu Panevėžio apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigų neatlikimo dėl sausio pradžioje sumedžiotos stumbrės, tyrimo metu vertinami Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmai tiriant minėtą įvykį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA