R. Požėla: visi tikimės, kad savaitgalį įvyko teigiamas lūžis | Kas vyksta Kaune

R. Požėla: visi tikimės, kad savaitgalį įvyko teigiamas lūžis

BNS 2020/04/14 08:42
DELFI nuotr.

Pirmadienio vakarą pasibaigus draudimui įvažiuoti į šalies miestus ir miestelius, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad tokia priemonė buvo reikalinga, tikimasi teigiamo rezultato.

„Vyriausybės nustatyti draudimai baigėsi ir Lietuva dabar gali laisvai judėti, manau, kad tarnybos įgyvendino iškeltus uždavinius. Manau, kad šita priemonė tikrai buvo reikalinga, sakyčiau, kad pavyko suvaldyti transporto srautus – juos minimalizuoti“, – BNS sakė generalinis komisaras.

„Visi tikimės, kad būtent savaitgalį galbūt įvyko tas teigiamas lūžis ir kažkur jau bus galima sprendimų priėmėjams atsukinėti varžtus – turbūt to visi ir norime“, – teigė jis.

Šventinį Velykų savaitgalį nuo penktadienio vakaro ties įvažiavimais į miestus ir miestelius buvo įrengta 300 patikros postų, čia dirbo apie 3 tūkst. policininkų, taip pat talkino Karo policija ir šauliai.

„Noriu padėkoti Lietuvos šaulių sąjungai, taip pat Karo policijai, kitoms vidaus reikalų statutinėms tarnyboms (…) Galutinis rezultatas bus matomas po savaitės, kaip ir sakė ekspertai, bet tikiu, kad savo indėliu būsime prisidėję prie teigiamo galutinio rezultato“, – kalbėjo Lietuvos policijos vadovas.

Jo teigimu, pareigūnams kontroliuojant įvažiavimus į miestus, taip pat buvo išaiškinti ir kiti nusikaltėliai, ieškomi asmenys, nustatyti neblaivūs vairuotojai.

„Šalia to gausios policijos ir kolegų pajėgos išaiškino ir tam tikras veikas, sulaikė ir neblaivius vairuotojus, ir tiesiog Lietuvos gatvėse, viešose vietose buvo dar saugiau“, – tvirtino R. Požėla.

Vis dėlto, pasak generalinio komisaro, nerimą kelią didėjantis smurtas artimoje aplinkoje.

„Keletas nužudymų, nemažai įvykių, kurių metu buvo naudojamas peilis ir žalojami žmonės. Deja, nepavyko išvengti tragiškų eismo įvykių“, – pasakojo policijos vadovas.

„Tai pasaulinės tendencijos. Žmonės daugiau laiko praleidžia namuose, atsiranda trinčių, įvairių konfliktų, barnių, šalia to dar ir neprotingai vartojamas alkoholis, tai yra ir pasekmės“, – pridūrė jis.

Judėjimo ribojimas buvo įvestas siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, draudimo metu, preliminariais duomenimis, į miestus ir miestelius neįleista daugiau nei 10 tūkst. automobilių.

Įvažiuoti į miestus ir miestelius buvo galima tik jų gyventojams arba dėl rimtos priežasties.

Šalyje nuo kovo 16 dienos paskelbtas karantinas, jis galioja iki balandžio 27 dienos imtinai. Jo metu žmonėms rekomenduojama būti namuose ir išeiti tik būtinaisiais atvejais, taip pat viešose vietose privaloma dėvėti burną ir nosį dengiančią kaukę.

Lietuvoje iki šiol nustatyti 1070 koronaviruso atvejai, taip pat užfiksuotos 24 mirtys, o 101 žmogus laikomas pasveikusiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA