Koronavirusas įžengė ir į „Maximą“: užsikrėtė du darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas įžengė ir į „Maximą“: užsikrėtė du darbuotojai

BNS 2020/04/13 08:46
Asociatyvi / Bendrovės archyvo nuotr.

Dviems skirtingose parduotuvėse Klaipėdoje dirbusioms „Maximos“ darbuotojoms sekmadienį nustatytas koronavirusas, prekybos tinkas praneša dezinfekavęs patalpas.

Kaip pranešė bendrovė, koronavirusas nustatytas Klaipėdos prekybos centre „Banginis“ esančios „Maximos XXX“ parduotuvės kepyklos darbuotojai bei Sportininkų gatvėje esančios „Maximos“ valytojai.

Kepyklos darbuotojai tyrimas atliktas balandžio 10 dieną, parduotuvės kepykloje ji dirbo iki balandžio 6 dienos.

Šiuo metu prekybos tinklas nurodo neturįs žinių, kad daugiau Klaipėdoje, Šilutės plente, esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Visi „Maximos“ prekybos tinklo darbuotojai, kaip nurodoma bendrovės pranešime, kiekvieną rytą prieš pradedant darbą ir vėliau dienos metu matuojasi temperatūrą. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

„Ši darbuotoja parduotuvės kepykloje dirbo balandžio 3, 4 ir 5 dienomis. Balandžio 6 dienos ryte atėjus darbuotojai į darbą, paaiškėjo, kad ji turi temperatūros, todėl nebuvo leista dirbti ir perduota informacija dėl tolesnių veiksmų“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad kepyklos darbuotoja turėjo kontaktą su šešiais darbuotojais: keturiais iš savo cecho ir dar dvejomis sveriamų prekių skyrių pardavėjomis.

Šie darbuotojai nedelsiant buvo informuoti ir nuo balandžio 13 dienos bus saviizoliacijoje. Jų kontaktai perduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyriui.

„Norime pabrėžti, kad mūsų kepyklos yra dezinfekuojamos po kiekvieno gamybos proceso. Visi darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, pirštines ir kepures – jiems yra suteiktos būtinos priemonės. Parduotuvių paviršiai taip pat kasdien dažnai dezinfekuojami“, – teigia E. Dapkienė.

Dar vienas Covid-19 infekcijos atvejis sekmadienį nustatytas kitos Klaipėdos „Maximos“ parduotuvės (Sportininkų g. 18) valytojai.

Ši darbuotoja jau nuo kovo 17 dienos turi nedarbingumą.

„Nepaisant to, kad darbuotoja nedirba daugiau nei tris savaites, po teigiamo koronaviruso testo parduotuvėje bus papildomai atlikta pilna patalpų dezinfekcija. Kiti šios parduotuvės darbuotojai, prekybos tinklo duomenimis, jaučiasi gerai, jiems saviizoliacija nerekomenduojama“, – nurodo bendrovė.

Pasak E. Daokienės, įvertinant prekybos darbuotojų darbo svarbą ir rizikas šiuo metu, „būtų galima priimti sprendimą, kad prekybos sektoriuje dirbančius žmones, kaip ir medikus, pirmumo teise tirtų dėl koronaviruso“.

„Tokiu būdu net ir kilus mažiausiam įtarimui, galėtumėme užsitikrinti saugią veiklą“, – pabrėžia E. Dapkienė.

Prekybos tinklas nurodo jau nuo vasario pabaigos besilaikantis griežtesnių higienos reikalavimų: dažniau dezinfekuojami paviršiai, vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, ribojami klientų srautai, klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių klientams žymi specialios linijos.

„Visi darbuotojai dirba su visomis privalomomis apsaugos priemonėmis: kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis, specialiais veido skydeliais, kasose įrengtos stiklo užkardos“, – pažymima „Maximos“ pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA