Nemokama knygelė vaikams kviečia šeimas kalbėtis apie koronavirusą kitaip | Kas vyksta Kaune

Nemokama knygelė vaikams kviečia šeimas kalbėtis apie koronavirusą kitaip

Asociatyvi/V. Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Esama koronaviruso situacija yra emociškai sudėtinga ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Kad palengvinti šį sunkų laikotarpį, Šv. Velykų proga autorė Dovilė Bajoraitė dovanoja smagią ir prasmingą elektroninę knygą vaikams „Visurų laboratorija”. Ją kartu su iliustratore iš Kauno Simona Jurčiukonytė autorė sukūrė vos per kelias savaites, nuo šalyje paskelbto karantino. Pasak jos, tai pirmoji lietuvių autorių knyga vaikams apie koronaviruso pandemiją.

Knygoje pasakojama apie pirmokės Gretos ir jos brolio Pauliaus įkurtą Visurų laboratoriją, jų nuotykius, ekspedicijas ir atradimus, nutikusius laisvai žaidžiant namuose. Knyga skirta 5-8 metų vaikams, bet, autorė mano, jog šis tekstas gali būti aktualus ir suaugusiems.

Kaip gimė knygos idėja?

Kaip teigia knygelės autorė savo socialinio tinklo „Facebook” paskyroje, idėją lėmė staigus gyvenimo tempo sulėtėjimas dėl šalyje paskelbto karantino:

„Paskelbus apie šalyje įvedamą karantiną, pirmąkart gyvenime staiga buvo uždarytos mokyklos, darželiai, būreliai ir tai neabejotinai buvo nauja situacija vaikams. Tėvams taip pat padaugėjo nerimo, rūpesčių ir atsakomybių darbe bei namuose. Todėl nieko nelaukę pasiraitojome rankoves ir ėmėmės darbo. Šis kūrinys gimė per rekordiškai trumpą laiką – maždaug 3 savaites. Dėl ypatingo laikotarpio ir noro padidinti pasiekiamumą, kol kas knyga gyvuoja tik elektroniniu pavidalu”

Pasak Bajoraitės, tai visų mūsų būdas prisidėti prie neįprasto, kai kam galbūt emociškai sudėtingo laikotarpio.

„Jei atsiras bent vienas, kuriam ši knyga padės atrasti naujų spalvų karantininiame pasaulyje, būsime laimingos iki mėnulio ir atgal” – savo „Facebook” įrašą apibendrino Dovilė.

Knygelę nemokamai skaityti ir atsisiųsti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA